14-01-2015 - Surfen, Nieuws

Sharkbanz belooft haaien op afstand te houden

Haaien hebben al vele levens gekost onder surfers en zwemmers wereldwijd. De nieuwe Sharkbanz armband presenteert zichzelf als een effectief afweersysteem tegen haaienaanvallen. 

Nathan en David Garrison zijn de oprichters van Sharkbanz en staan volledig achter hun product. In samenwerking met Shark Defense leveren zij een toegankelijke armband die de meest voorkomende haaien soorten moet afweren.

“It is important for us to be honest about what Sharkbanz technology can and can not do. Sharkbanz will reduce the risk of shark interactions, but there is no 100% guarantee that interactions will not take place,” voegt het bedrijf toe.

Sharkbanz entrepeneurs en oceaan wetenschappers hebben de laatste twee decennia besteed aan het bestuderen van haaien. De armband geeft magnetische signalen af die een storing veroorzaken bij de haai zijn ‘electro-receptors’ waardoor hij weg draait.

Haaien zijn erg nieuwsgierig richting mensen. Dit is waarom, in de meeste gevallen, het blijft bij een “hit and run”; ze bijten en zwemmen weer weg. De Bull, Blacktip, Whitetip, Nurse, Lemon, Reef, Hammerhead en Bonnethead blijven uit je buurt met een Sharkbanz om je pols of enkel.

De witte haai is de enige haai die aanvalt uit een hinderlaag. Hij valt aan vanaf een lange afstand met hoge snelheid. Sharkbanz zou de witte haai wellicht kunnen afschrikken, maar er is nog steeds geen effectieve manier gevonden om deze manier van aanvallen tegen te gaan.

[youtube id=”JNzyTl8LdyQ”]

 van