09-03-2016 - Snowboarden, Nieuws

Shaun White en Chloe Kim beklimmen het podium bij de 2016 Burton US Open Halfpipe Finals

Terwijl het zonnetje voor een aangenaam temperatuurtje zorgde nam het publiek vol verwachting plaats langs de halfpipe. Al snel zorgde de eerste riders voor een battle uit de hoogste gratie, maar de man waarop iedereen zat te wachten was toch weer Shaun White. 

De snowboarder, afkomstig uit de Verenigde Staten, is een man met een missie en dat toonde hij tijdens de 2016 Burton US Open Halfpipe finals. Het was slechts de tweede halfpipe die hij dit jaar heeft gereden, maar dat was zeker niet te zien aan zijn vertoonde vorm. In de video hieronder is de laatste run van Shaun in zijn geheel te zien.

Ben Ferguson voerde de druk voor Shaun flink op door een solid run neer te zetten, die het publiek erg kon waarderen. Een moment pauze, concentratie, focus en go! Shaun kwam vol zelfvertrouwen naar beneden en in zijn derde run zaten onder andere een inverted 720 Japan, cab double cork 1080 mute, frontside double crippler indy, backside 900 mute, and a frontside doublecork 1080 nose. Je kan de run van Ben in de video hieronder in zijn geheel zien.

Taku Hiraoka had ook zeker geen slechte dag en zette een sterke serie runs neer de gedurende de dag, waarvan elke stuk voor stuk in de hoge tachtigers belandde. In Taku zijn laatste run deed hij onder andere een frontside 540 tail, backside 900 mute, frontside doublecork 1080 double grab, cab double cork 1080, and capping it off with his first ever frontside 1440. Check in de video hieronder de complete run.

Aan het einde van de dag zag de ranglijst van de 2016 Burton US Open Halfpipe Finals er zo uit:

1. Shaun White – 95.62
2. Benjamin Ferguson – 88.62
3. Taku Hiraoka – 88.25

De laatste run bij de dames was meer een formaliteit geworden door de val van Cai, dit betekende dat Chloe het eigenlijk rustig aan kon doen, maar dat deed ze alles behalve. Ze begon met een massive backside air en volgde deze op met een frontside 1080 tailgrab, waar ze uiteindelijk haar run afsloot met een backside 1080. De winnende run van Chloe check je hieronder.

Voor meer snowboard runs, skills en vette actie, check je ons op Facebook.

 

 van