03-05-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Shift Cycling Culture maakt documentaire

29 april lanceerde Shift Cycling Culture een kickstarter campagne voor een documentaire in wording: CRACKED EARTH.

Over de film

Cracked Earth legt de levens vast van fietsers over de hele wereld. Fietsers die leven in kwetsbare gebieden waar de effecten van klimaatverandering niet langer een toekomstige bedreiging zijn, maar een dagelijkse realiteit.

De film concentreert zich op klimaatveranderingskwesties in Zuidoost-Australië, de Zwitserse Alpen en Nederland, met optredens van MTB-enduroprofs Anita en Caro Gehrig, directeur van Tour Down Under Hitaf Rasheed, Melbourne’s Curve Crew met Sarah Hammond, World Tour-pro Mitch Docker (EF Education First) en nog veel meer.

Waarom Shift Cycling Culture steun van de gemeenschap nodig heeft

Shift Cycling Culture is een niet-gefinancierde stichting zonder winstoogmerk, gerund door een klein team van enthousiastelingen met een intrinsieke motivatie om onze wereldwijde fietsgemeenschap en -industrie samen te brengen in positieve klimaatactie.

Zij zijn ervan overtuigd dat film hen kan helpen met het bereiken en betrekken van meer fietsers over de hele wereld. Met meer zorg en minder impact op de plaatsen waar we graag rijden.

Shift Cycling Culture voelt zich gepassioneerd door dit project en heeft tot dusver al hun energie, de gunsten van vrienden, middelen en zeer gewaardeerde donaties van vroege supporters (zie hieronder) gestoken in het vastleggen van de drie verhaallijnen van de film. Dit om hen op weg te helpen naar het eindproduct. Maar ze zijn er nog niet.

Klimaatverandering is geen toekomstige bedreiging, het is de realiteit van onze generatie.

En Shift Cycling Culture heeft jouw hulp nodig om deze realiteit aan te stippen. Door deze film te steunen, de geldinzamelingsactie te delen en erover te discussiëren, help je hen om deze geweldige fietsgemeenschap te verenigen om een ​​stap verder te gaan in deze klimaatcrisis. Een crisis die zich afspeelt in al onze achtertuinen.

Bekijk de Crowdfunding pagina en meer informatie over dit project vind je hier. Via deze link kun je doneren, de kickstarter is alleen geschikt voor donaties met creditcard. Liever met IDEAL doneren? Check dan deze GoFundMe link! Bekijk de website van Shift Cycling Culture hier.

#crackedearthfilm
Directed and produced by Lian van Leeuwen / salt lake productions


In Wielrenblad #1 2020 wordt het boek From Marginal Gains to a Circular Revolution gerecenseerd. Dit sluit perfect aan bij het doel van Shift Cycling Culture. Benieuwd? Lees het gesprek tussen Thomas Kruithof en Erik Bronsvoort, de schrijver, hier!

 van