14-03-2018 - Nieuws, Wielrenblad

Shimano Benelux traint 700 fietsspecialisten

In het nieuwe Training Center van Shimano Benelux werden vanaf november 2017 50 dagtrainingen verzorgd. De nadruk van de trainingen lag op techniek, waarbij de ochtend werd gebruikt om de theoretische kennis te verbeteren en het middagprogramma om te sleutelen, maar er zijn ook specifieke social media-trainingen gegeven aan Shimano Service Centers.

Een uitstekende beoordeling

De trainingen werden door de deelnemers met een 8,6 beoordeeld. “We mogen spreken van een zeer succesvolle start van ons Training Center. Het aanbod van Shimano-producten en –technologieën is enorm uitgebreid en het groeit nog steeds. Bovendien wordt de technologie steeds complexer – denk aan elektrische fietsen en elektronische schakelsystemen – en neemt de noodzaak tot specialistische productkennis alleen maar toe. Daarom zijn we enorm blij dat we zoveel retailers hebben kunnen trainen, zodat zij de in-en-outs weten van Shimano-technologieën”, aldus Erik-Jan Brunninkreef, retailmanager van Shimano Benelux.   

“Kennis die fietsspecialisten door de jaren heen, in de dagelijkse praktijk, hebben opgebouwd, in combinatie met trainingen en bijscholing is een zeer sterke combinatie, hierdoor weet de consument dat hij op de deskundigheid van de retailer kan vertrouwen en terugvallen”, vervolgt Brunninkreef.

Nieuwe trainingen van september

Omdat het fietsseizoen is begonnen is de eerste serie trainingen afgerond. Vanaf september ontvangt Shimano Benelux retailers met een nieuw programma, om ze verder te trainen, zodat ze het onderscheid kunnen blijven maken wat betreft deskundige service en correct advies.

 van