19-01-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Shimano blauw voor neutrale ondersteuning bij Tour de France

Voortbouwend op hun historische Vuelta-partnerschap, verlengen Shimano en A.S.O. nu hun samenwerking voor de Tour de France, de prestigieuze klassiekers zoals Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, Paris-Tours, en ook op evenementen zoals L’Etape du Tour en Roc d’Azur.

Renners in alle A.S.O. dames- en herenraces worden wereldwijd ondersteund door Shimano’s neutrale support team.

Om het honderdjarige bestaan extra glans te geven kondigt Shimano met trots een uitgebreid partnerschap aan met de Amaury Sport Organization (ASO). De eigenaar van prestigieuze etappekoersen zoals de Tour de France, de Vuelta, Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné, evenals vooraanstaande eendagklassiekers zoals Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl en Parijs-Tours.

Door de samenwerking zal Shimano’s 20-jarige neutrale supportervaring en kennis inzetten om alle rijders in geselecteerde A.S.O.-races, ongeacht welk onderdelenmerk ze gebruiken, te helpen hun fietsen optimaal te laten functioneren. Het iconische blauw van Shimano’s neutrale volgauto’s zal in alle A.S.O. World Tour-, Continental- en damesraces te zien zijn, waarbij alle wielrenners hulp krijgen om zo snel mogelijk weer verder te kunnen na een val of een mechanisch probleem.

De nieuwe overeenkomst vormt een aanvulling op Shimano’s 20-jarige neutrale ondersteuningsprogramma dat ooit begon tijdens de voorjaarsklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, en doorging naar de Vuelta de Espana waardoor Shimano al een sterke werkrelatie heeft opgebouwd met de ASO. Ook in de Giro D’Italia is de Shimano neutrale ondersteuning van de partij. Dit helpt Shimano bij haar doel om het favoriete merk te worden voor consumenten en fietsenzaken.

Taizo Shimano, Executive Vice President over de overeenkomst: “In het honderdste jaar van ons bestaan zijn we erg enthousiast om een nieuw hoofdstuk in onze sportgeschiedenis te beginnen. Met trots kondigen we een partnerschap aan om de evenementen van de A.S.O. met Shimano’s neutrale support te ondersteunen. Dat betekent dat we eersteklas hulp bieden aan renners bij A.S.O.-evenementen om ze weer op de weg te helpen en in de race te krijgen of te houden.”

“Het is de rol van Shimano om mensen te inspireren om aan sport te doen en om fietsen optimaal te laten functioneren. Deze belangrijke rol geven we lading met onze neutrale support, vooral bij de meest uitdagende wielerwedstrijden – en ook bij ‘s werelds meest bekeken sportevenement – stelt dit ons in staat om precies dat te doen.“

“Samenwerken met de A.S.O. geeft Shimano de mogelijkheid om de wielersport nog meer te ondersteunen en atleten te helpen om op het hoogste niveau te presteren.”

“Als bedrijf zijn we erg trots op de kwaliteit van het werk dat de duizenden wereldwijde Shimano-dealers uitvoeren. De samenwerking met de A.S.O. is het beste voorbeeld van de service die zij bieden. We hopen niet alleen dat deze samenwerking een nieuwe generatie mensen zal inspireren om vaker de fiets te pakken, maar we hopen ook mensen te inspireren om te vertrouwen op onze kwaliteit.“

Yann Le Moënner – Managing Director van Amaury Sport Organization: “We zijn heel blij dat we ons partnerschap hebben verlengd met een speler die zo innovatief is als Shimano. Door op al onze professionele- en amateurwielerevenementen samen te werken met een pionier uit de wielerwereld, getuigt ons van onze toewijding om zowel atleten als wielrenners die bij onze evenementen betrokken zijn, uitstekende ondersteuning te bieden. De innovatie en het consistente niveau van kwaliteit die het merk gedurende zijn 100-jarige bestaan heeft geboden, maken Shimano tot een cruciale speler in de fietswereld en een merk waar we trots op zijn om geassocieerd mee te worden.“

Shimano’s eerste afspraak met de A.S.O. is dit in Parijs-Nice en begint op zondag 7 maart 2021 in Saint-Cyr-l’École, Frankrijk.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van