Shimano E-Tube-Updates stellen rijders in staat om hun fietsprestaties meer dan ooit aan te passen

Als je gebruik maakt van Shimano’s elektronische schakelcomponenten of e-bikecomponenten haal je meer uit het systeem als je weet hoe je de aanpassings- en weergaveopties kunt gebruiken die in de E-Tube Project en E-Tube ride apps voor mobiele en tablet-apparaten worden aangeboden.

E-Tube Project-app

De Shimano’s E-Tube Project-app verbind je met je fiets via een draadloze verbinding met je smartphone. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, maakt de app het eenvoudig om de instellingen van je fiets aan te passen aan wat je voor de boeg hebt

  • E-Tube Project-app voor e-bikes

Als aanvulling op de nieuw Shimano EP8 e-bike aandrijfunit, geeft de nieuwe E-Tube Project-app de rijder meer controle over hoe en waar men rijdt. Rijders die graag de instellingen aanpassen, hebben de mogelijkheid om elk ondersteuningsniveau (Boost, Trail en Eco) aan te passen, wat resulteert in 10 ondersteuningsniveaus tussen 20-85Nm (afhankelijk van de modusinstelling) met de optie om het maximale ondersteuningskoppel van 85Nm te verminderen om de accu te sparen.

De timing van de ondersteuning kan eveneens worden aangepast. Er zijn vijf niveaus van startondersteuning leverbaar en deze kunnen voor rijdersprofielen worden ingesteld of voor verschillende soorten ritten (zoals bijv. high-performance/extreem rijden, sportieve uithoudingsrit, enz.). De Mild-instelling geeft de rijder een soepele en stabiele ondersteuning, terwijl de Quick-instelling ondersteuning geeft zodra de crank wordt rondgedraaid.

All deze voorkeuren kunnen in twee rijdersprofielen worden opgeslagen, die met een druk op de knop op het scherm kunnen worden geselecteerd. Rijders kunnen op zoek zijn naar een accusparende modus (wat de fabrieksinstelling kan zijn) en kunnen op zoek zijn naar een krachtige technische singletrack-klimmodus (wat het tweede profiel kan zijn). Bovendien kunnen deze profielen tijdens het rijden verder worden aangepast via de app.

Naast het aanpassen van de ondersteuningskarakteristieken en het wijzigen van profielen, kunnen rijders ook andere bedieningselementen aanpassen, zoals automatische schakelinstellingen en functies van de hulpschakelaar.

  • E-Tube Project-app voor Di2-gebruikers

Rijders die de nieuwste versie van de E-Tube Project-app gebruiken om alleen de Di2-instellingen aan te passen, zullen een bijgewerkte visuele interface opmerken, wat betekent dat het nog gemakkelijker is om te gebruiken, en fouten worden meteen opgemerkt zodat rijders deze direct kunnen repareren. Het is ook nog eenvoudiger om op de nieuwste firmware releases te controleren, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw fiets altijd volledig up-to-date is met de nieuwste functionaliteiten.

E-Tube Ride-app

Zoals de naam al aangeeft, is de E-Tube Ride-app ontworpen om je te vergezellen tijdens het rijden op fietsen met Shimano Steps en hij kan ook worden gebruikt in combinatie met racefietsen, gavelfietsen en mountainbikes met Di2 of mechanische aandrijvingen.

In combinatie met de Shimano Steps E6100, E7000 of de nieuwe EP8-systemen is het bijzonder nuttig om rij-informatie weer te geven en te controleren dankzij de Bluetooth-functie in de Shimano e-bike computers (SC-E6100, SC-E7000 en SC-EM800) of in de EW-EN100 Bluetooth-aansluiting.

De schermopties tonen onderhoudswaarschuwingen en rijgegevens zoals snelheid, versnelling, tijd, gereden afstand en resterende accucapaciteit in Shimano Steps Eco, Trail en Boost-modi plus nieuw toevoegde functies zoals live kaarten, rithistorie en gebruiksvriendelijke grafisch updates. Ook wanneer ritten met de E-Tube Ride-app zijn ingelogd, kunnen ze met Strava worden gesynchroniseerd.

Hoewel de E-TUBE RIDE-app de meeste voordelen biedt voor e-bike rijders, kan hij ook worden gebruikt door rijders die gebruik maken van Shimano’s Di2 Road of MTB-aandrijvingen om informatie over de versnelling en het vermogen weer te geven.

Daarnaast is via de app ook Navigatie mogelijk met behulp van de Mapbox basiskaart die gedetailleerde informatie op straatniveau en over hoog niveau routes in bossen of op paden weergeeft.

Beschikbaarheid

Zowel de E-Tube Project app als de E-Tube Ride-app zijn vanaf 1 september 2020 te downloaden via de iPhone of Android app stores. Je kunt ook op deze link klikken voor de volledige instructies.

Samenvattend

  • Twee Shimano E-Tube-apps geüpdatet met nieuwe interface voor Shimano Steps en voor Road Di2- en MTB Di2-gebruikers
  • Met de E-Tube Project-app kunnen de prestatiekenmerken van de aandrijfunit worden aangepast, waaronder de compatibiliteit met de EP8-instellingen
  • E-Tube Ride-app geüpdatet voor het weergeven van informatie over het rijden op de fiets
 van