SHIMANO EXPERIENCE CENTER LANCEERT “THE LADIES EVENT”

Op 12, 13 en 14 augustus 2022 organiseert het Shimano Experience Center de eerste editie van hét vrouwen evenement van Zuid-Limburg; The Ladies Event. Een compleet fiets- en lifestyle-weekend voor vrouwen; óp de fiets en naast de fiets.
The Ladies Event is een evenement waar de vrouw centraal staat. Een fietsweekend met verschillende thema’s die het zowel voor de fietsende als de nog niet fietsende vrouw aantrekkelijk en laagdrempelig maakt om op de fiets te stappen. Zo wordt het Shimano Experience Center vanaf vrijdagmiddag omgetoverd tot een festival locatie met een bar, foodtrucks, DJ-stage en een bike- en lifestyle markt. Een middag en avond die bestaat uit de combinatie “de bourgondische sfeer proeven” en “het voorbereiden op de toertocht”.

De toertochten zijn geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring, fiets of niveau. Mountainbike, gravelfiets, E-bike, tandem of racefiets, alles kan en alles mag. Dat maakt het Ladies Event leuk en uitdagend voor de beginner met weinig ervaring, de ervaren cappucinorijder én doorgewinterde pro. Er zijn uitgepijlde routes die over de prachtige Zuid-Limburgse wegen voeren.

THE LADIES EVENT


Marianne Vos, profwielrenster voor Team Jumbo-Visma: “Fietsen is niet alleen mijn professie, het is óók ontspanning. Je ontdekt op de fiets de mooiste plekjes, onderweg kom je vaak tot leuke gesprekken en het voldane gevoel dat je hebt na een mooie rit is onbetaalbaar. Of je nu jong bent of wat ouder, een beginner of een ervaren fietser: iedereen kan opstappen en in zijn eigen tempo vertrekken.”

Ook voor degenen die geen fiets hebben of een ander type fiets willen proberen beschikt het Shimano Experience Center over een grote testvloot die je vooraf online kunt reserveren. Geen helm of fietsschoenen? Ook dat is geen probleem. Het is mogelijk om schoenen en/of een helm te huren of te kopen. Zelfs met het uitzoeken van passende kleding, helpt het team van het Shimano Experience Center de vrouwen graag op weg.

De zondag van het Ladies Event staat in het teken van ontspanning met verschillende arrangementen. Waaronder een wellness-, lifestyle-, Heuvelland- of Maastricht-arrangement.

Meet weten over het event, de routes, toegang & startbewijzen? Kijk op www.theladiesevent.nl

THE LADIES EVENT

Over het Shimano Experience Center

Het Shimano Experience Center is een plek waar iedereen in aanraking kan komen met fietsen en de hengelsport op het niveau dat bij hem past. Op deze prachtige en unieke locatie, gevestigd in Limburg, in het zuidelijkste puntje van Nederland, spelen mens en natuur een centrale rol. Het Shimano Experience Center biedt de mogelijkheid om de allernieuwste fietsen en vishengels uit te proberen. Geniet van een dagje vissen aan onze Shimano visvijver of ontdek de omgeving met een van onze nieuwste fietsen. Zelfs als de weersomstandigheden niet helemaal goed zijn, laten onze indoor fiets-, vis- en roeisimulators je de actie ervaren.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoerWord abonnee van Electrified E-bike Magazine.

 van