SHIMANO Experience Center opent haar deuren

Het nieuwe Shimano Experience Center werd 12 april officieel geopend in Valkenburg (provincie Limburg) door Taizo Shimano, Senior Executive Vice President Shimano Inc, en Marc van Rooij, president  Shimano Europe Group. Shimano’s Experience Center brengt alle segmenten (fietsen, vissen en roeien) van het Japanse bedrijf samen. Dit in combinatie met de aanwezigheid van enkele van Shimano’s dochterondernemingen, PEARL iZUMi en Bikefitting.com. Consumenten kunnen onder begeleiding van Shimano-experts met interactieve activiteiten de nieuwste Shimano-technologieën ervaren.

Shimano Experience Center

Bezoekers worden aangemoedigd om de nieuwste producten van Shimano en PEARL iZUMi aan te raken en uit te proberen en krijgen een voorproefje van de diensten die Bikefitting.com en Shimano Service Centers aanbieden. Indoor virtual reality displays, simulators en workshops vormen een aanvulling op de echte testomgevingen in en rond het prachtige Limburgse landschap.

Voor langere meerdaagse activiteiten zijn arrangementen beschikbaar, waaronder fiets- of hengelverhuur, maaltijden en hotelaccommodaties in het grotere Par’Course-centrum, dat later in 2019 volledig operationeel is.

Een belangrijk focuspunt voor het Experience Center is het hosten van groepen, dankzij een on-site koffiecorner en presentatieruimten kunnen bijvoorbeeld scholen, bedrijven en fietsclubs in het Experience Center hun evenement organiseren. Het centrum is nu voor iedereen open, van serieuze sportliefhebbers tot vakantiegangers en nieuwsgierige voorbijgangers. Bezoekers zijn zeven dagen per week welkom zonder reservering.

Over Shimano

Rob Damoiseaux, manager van Shimano Experience Center, over de positieve impact op de regio: “De belangstelling en het enthousiasme van lokale clubs en bedrijven is ongelooflijk. Er is een enorme honger naar fietsen, vissen en roeien in de regio. Ik ben enthousiast over wat we hier hebben neergezet en wat er de komende maanden zal gebeuren. Ik ben erg trots op het samenstellen van een geweldig team dat elke bezoeker met enthousiasme ontvangt en persoonlijke aandacht geeft. “

Marc van Rooij, president van Shimano Europe Group: “Het Experience Center ondersteunt de detailhandel in fietsen en hengelsport. Het belangrijkste doel van het Shimano Experience Center is om onze retailers extra ondersteuning te bieden voor hun klanten als het gaat om het testen van bestaande en nieuwe technologieën. Tegenwoordig is het voor de gemiddelde winkelier onmogelijk om een volledige testvloot te hebben van high-end race, MTB’s en e-bikes en hengels en molens. We bieden de consument de mogelijkheid om Shimano’s nieuwste technologieën te testen en om hem of haar te helpen de dichtstbijzijnde retailer te vinden die Shimano verkoopt.”

Taizo Shimano, Senior Executive Vice President van Shimano Inc., bevestigt de verbintenis van het bedrijf met de wereld van fietsen, hengelsport en roeien. “Als we kijken naar maatschappelijke trends zoals het beheren van transport- en milieukwesties, de gezondheid van de mens en de balans tussen werk en privé, zullen mensen van nature aangetrokken worden tot het gemak van fietsen en recreatieve bezigheden zoals vissen en roeien. Een belangrijk onderdeel van deze uitdaging is dat het fietsen, vissen en roeien dichter bij mensen komt en Shimano een grotere kans geeft om bij te dragen aan de welvaart van de Europese fiets-, hengelsport- en roeiwerelden. ”

Ga voor meer informatie over het Shimano Experience Center naar: https://shimano-ec.com/

 

Voor meer fiets nieuws, Tips & Tricks, leervoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat en in je broekzak?  Wordt abonnee op Up/Down of het Wielrenblad!

 van