25-08-2017 - Nieuws, Wielrenblad

SHIMANO FAIRSHARE-PARTNER FONDS GEHANDICAPTENSPORT

Shimano Benelux is sinds dit jaar 1% FairShare-partner van Fonds Gehandicaptensport. Shimano en Fonds Gehandicaptensport staan samen als één team achter de sporters met een handicap. In Nederland wordt sporten als vanzelfsprekend gezien maar er zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt.

Para Cycling voor meer mensen toeganklijk

Het gezamenlijk belang van Fonds Gehandicaptensport en Shimano is para-cycling voor meer mensen toegankelijk te maken. Dit doen ze door meer aandacht te vragen voor de para-cycling en meer mensen met een handicap te laten fietsen bij de lokale verenging. En tot slot om meer verenigingen te laten starten met het aanbod van aangepast wielrennen.

Closer to Nature, Closer to People

“De mission statement van Shimano is ‘Closer to Nature, Closer to People’. Iedereen moet kunnen genieten van het sporten in de buitenlucht, dat is het ideaal van Shimano. Dat Fonds Gehandicaptensport zich inzet voor de mensen waarvoor sport niet vanzelfsprekend is en daarbij para-cycling voor meer mensen toegankelijk wil maken – past perfect bij Shimano. We zijn dankbaar om een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie organisatie”, duidt Lennard Vis, marketing manager Shimano Benelux. 

1% FairShare-partnerprogramma

Bij 1% FairShare wordt het bedrijfsleven gevraagd om 1% bovenop hun totale sportsponsoringsbudget te investeren in de gehandicaptensport. In Nederland sporten bijna 5 miljoen mensen bij een sportvereniging, die aangesloten is bij een sportbond. Van deze sporters hebben circa 50.000 een handicap. Dit betekent dus dat 1% van alle aangesloten sporters in Nederland een handicap heeft. 1% FairShare wordt ondersteund door NOC*NSF. Door gerichte en efficiënte investeringen kan de huidige participatiegraad worden vergroot. En daarnaast worden zo de kwaliteit en de kwantiteit van het aanbod verbeterd.


Voor meer wielernieuws kun je ons volgen op Facebook en Instagram, maar met een abonnement op WIELRENBLAD geniet je van een aantal voordelen maar ben je bovendien verzekerd van het laatste nieuws, de vetste routes en de mooiste verhalen bij jou thuis op de mat! 

 van