03-06-2019 - Nieuws, Wielrenblad

SHIMANO introduceert lichtgewicht RX8 gravel racing schoen

Waar ooit het off-road rijden met oude gymschoenen werd gedaan, kwamen later de mountainbikeschoenen. Waar ooit een allround mountainbike-schoen het antwoord op alle parcoursen was, kwamen er specifieke XC- en meer technische schoenen. Waar ooit XCschoenen het antwoord waren op gravel, biedt Shimano nu een nieuwe gravel-specifieke schoen.

gravel schoen

Om gewicht te besparen beschikt de RX8 over bepaalde kenmerken van de MTB XC-schoenen, terwijl de slijtvaste TPU lugs, hielstabilisator en de superstijve carbon composietzool van Shimano’s hoogwaardige XC9-schoenen voor de beste balans tussen prestaties op gravel en de off-bike mogelijkheden zorgt.

Om de veelzijdigheid en variabiliteit van het rijden op gravel te evenaren, biedt de bovenkant van de RX8’s de perfecte balans van stevigheid en de hele dag comfort, verstelbaar met een Boa IP1 dual micro instelknop. En het is meer dan alleen het voetgevoel van de rijder dat de hele dag comfortabel is, de Silvadur stay-fresh technologie wordt gebruikt in het binnenzoolmateriaal om de schoen na het rijden fris te laten ruiken.

De RX8 weegt 265 gram (maat 42) en is daarmee 60-65 gram lichter dan de XC9 en XC7 crosscountry raceschoenen. De gewichtsbesparing wordt voornamelijk bereikt door een kleinere hielcup, geen spike bevestigingen en een Boa IP1 instelknop minder, die is vervangen door klittenband.

De RX8 is verkrijgbaar in zilver of zwart en in de EU-maten 38-50 inclusief brede pasmaten. De schoen is het beste te combineren met de Shimano SPD M9100 of M8100 pedalen.

 

 

Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vijf keer per jaar het mooiste Wielren magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Wielrenblad!

 

 van