06-09-2017 - Mountainbiken, Nieuws

SHIMANO INTRODUCEERT DEORE XT CRANKSET EN 4-PISTON REMMEN

Shimano introduceert twee nieuwe productspecificaties voor de e-bike en enduro/trail markt; nieuwe 165mm E-MTB Hollowtech-crank (FC-M8050) en 4-piston hydraulische schijfremcalipers (BR-M8020).

De huidige cranksets voor SHIMANO STEPS zijn in Hollowtech en Solid 175mm en 170mm lengtes verkrijgbaar. Nu introduceert Shimano kortere 165mm Hollowtech crankarmen om grotere bodemvrijheid te bieden, minder kans op ‘pedal strike’ en een optimale crankspecificatie voor het behoud van de cadans. Natuurlijk zijn de kortere crankarmen ook beter voor kleinere fietsers.

De nieuwe hydraulische remkalipers zijn in lijn met DEORE XT-componenten ontworpen voor een aanvallende rijstijl. De remmen hebben Shimano’s ICE TECHNOLOGIES-warmtebeheersysteem door middel van zijn caliper design, compatibele ermschijven en remblokken. 

Zoals bij de reguliere 2-poiston M8000-remmen van Shimano, is een One-Way Bleeding optie en een optie voor vrije slagbereik mogelijk. Het verschil zit er in dat er nu met vier keramische zuigers kan worden geremd die een optimalisatie van het stopvermogen biedt voor de normale BR-M8000 remeenheid.


Meer Up/Down nieuws op je tijdlijn? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram. Daarnaast ben je natuurlijk voorzien van de veste verslagen, gear en nieuwtjes met een abonnement op Up/Down magazine!

 van