06-09-2017 - Mountainbiken, Nieuws

SHIMANO INTRODUCEERT DEORE XT CRANKSET EN 4-PISTON REMMEN

Shimano introduceert twee nieuwe productspecificaties voor de e-bike en enduro/trail markt; nieuwe 165mm E-MTB Hollowtech-crank (FC-M8050) en 4-piston hydraulische schijfremcalipers (BR-M8020).

De huidige cranksets voor SHIMANO STEPS zijn in Hollowtech en Solid 175mm en 170mm lengtes verkrijgbaar. Nu introduceert Shimano kortere 165mm Hollowtech crankarmen om grotere bodemvrijheid te bieden, minder kans op ‘pedal strike’ en een optimale crankspecificatie voor het behoud van de cadans. Natuurlijk zijn de kortere crankarmen ook beter voor kleinere fietsers.

De nieuwe hydraulische remkalipers zijn in lijn met DEORE XT-componenten ontworpen voor een aanvallende rijstijl. De remmen hebben Shimano’s ICE TECHNOLOGIES-warmtebeheersysteem door middel van zijn caliper design, compatibele ermschijven en remblokken. 

Zoals bij de reguliere 2-poiston M8000-remmen van Shimano, is een One-Way Bleeding optie en een optie voor vrije slagbereik mogelijk. Het verschil zit er in dat er nu met vier keramische zuigers kan worden geremd die een optimalisatie van het stopvermogen biedt voor de normale BR-M8000 remeenheid.


Meer Up/Down nieuws op je tijdlijn? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram. Daarnaast ben je natuurlijk voorzien van de veste verslagen, gear en nieuwtjes met een abonnement op Up/Down magazine!

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van