26-09-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Shimano kondigt een vrijwillig inspectie- en vervangingsprogramma voor bepaalde 11-speed Hollowtech II crankstellen voor racefietsen

Al meer dan 100 jaar is Shimano toegewijd aan het produceren van de meest duurzame en betrouwbare onderdelen van de hoogste kwaliteit in de fietsindustrie. Samen met ons vertrouwde dealernetwerk hebben wij miljoenen fietsers geholpen om fietsers voor het leven te worden die bij elke pedaalslag van Shimano’s kenmerkende kwaliteit genieten. Met dit in gedachten en ons streven naar veiligheid en kwaliteit, geven wij een vrijwillig inspectie- en vervangingsprogramma uit voor geselecteerde verbonden 11-speed HOLLOWTECH II wegcrankstellen die zijn geproduceerd tussen 1 juni 2012 tot en met 30 juni 2019, vanwege een mogelijk probleem met het loslaten van de verbindingen.

Om deze situatie te verhelpen, laat Shimano de betreffende crankstellen die vóór juli 2019 zijn geproduceerd, door erkende Shimano dealers inspecteren en wij zullen de crankstellen die niet door dit inspectieproces komen, vervangen. Crankstellen die door het inspectieproces zijn gekomen, hoeven niet te worden vervangen.

Niet alle 11-speed HOLLOWTECH II crankstellen voor racefietsen hoeven te worden geïnspecteerd. Alleen crankstellen die tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019 zijn geproduceerd, hoeven te worden geïnspecteerd; wij verwachten dat slechts een zeer klein percentage van deze crankstellen hoeft te worden vervangen. Klanten kunnen het identificatie- en inspectieproces voor crankstellen volgen en naar de website van Shimano gaan voor meer informatie.

 van