Shimano nieuwe aandeelhouder van Get Bike Service

Get Bike Service verzorgt ook persoonlijke afstelling en aflevering van fietsen voor leveranciers, zoals Farrad.de en Canyon. Daarnaast begeleidt GBS complexe terugroepacties, waarbij GBS het gehele proces stroomlijnt en uitvoert. Dit gaat van communicatie met de klant en het logistieke proces tot IT-support en de uitvoer van de reparaties die nodig zijn.


“De lange termijn visie van Shimano en de focus op kwaliteit hebben ons altijd geïnspireerd,” zegt Ward Grootjans, oprichter & CEO van Get Bike Service. “Het gebruik van elektrische bakfietsen door bedrijven is enorm toegenomen en we geloven dat Shimano een geweldige strategische partner voor ons is in deze groeimarkt.”

Dennis Ohlen, Investeringsmanager bij LIOF die innovatieve ondernemers en scale-ups ondersteunt, is ook zeer enthousiast over de deelneming van Shimano: “GBS is één van onze snelst groeiende portfoliobedrijven. We zien een goede match met Shimano als strategische investeerder en aandeelhouder. Beide bedrijven delen dezelfde waarden wat betreft kwaliteit, service en duurzaamheid.

Met deze samenwerking zijn beide bedrijven in staat om de bedrijfsvoering van GBS naar Europees niveau te tillen, wat een grote impact zal hebben op het vervangen van milieubelastende bestelwagens door licht elektrische voertuigen. Dit is volledig in lijn met de ambitie van LIOF om bij te dragen aan een slimmere, duurzame en gezonde samenleving.

Over Get Bike Service

GBS is een Nederlands bedrijf, opgericht in Maastricht (2018) met meer dan 60 werknemers en is actief in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. GBS onderhoudt de vloten van toonaangevende bedrijven in de distributie, logistieke en mobiliteitsmarkt; in 2021 heeft GBS meer dan 50.000 fietsen onderhouden.

Met meer dan 10 miljoen kilometer data over gebruik en onderhoud heeft GBS waardevolle en gedetailleerde inzichten in de prestatie en levensduur van voertuigen en componenten. Met de support van strategische investeerders is GBS in staat om haar missie en ambitie om de huidige service verder te ontwikkelen en deze wereldwijd uit te rollen te versnellen.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk in de Soulwebshop. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee!

 van