01-03-2023 - Nieuws, Wielrenblad

SHIMANO ONTHULT SHIMANO CUES; EEN VOLLEDIG NIEUW & UITWISSELBAAR ECOSYSTEEM VOOR ‘MID-TIER’ FIETSEN.

Al meer dan 100 jaar dragen Shimano-onderdelen bij aan een prettige, en steeds beter wordende, fietservaring. Voor miljoenen mensen over de hele wereld. Elke dag weer. Shimano is verheugd om aan te kondigen dat we vandaag nog een stap verder gaan, door SHIMANO CUES te introduceren; een volledig nieuwe benadering van onze mid-tier onderdelenfamilie.

Met een volledig nieuw ontwerp maakt SHIMANO CUES de aanschaf van een fiets makkelijker dan ooit tevoren. Dankzij onze hoogwaardige LINKGLIDE-technologie biedt SHIMANO CUES soepeler schakelen, onderdelen die langer meegaan en gestandaardiseerde compatibiliteit binnen en tussen verschillende categorieën.

Shimano Cues Eenvoud

Door onze 9-, 10- en 11-speed groepen op te bouwen met uitwisselbare componenten, waaronder gemeenschappelijke derailleur wieltjes, cassettes en kettingen, vermindert SHIMANO CUES de voorraadbehoefte van de winkelier en versimpelt het de onderhoudsprocessen van ‘mid-tier’ fietsen.

Dit betekent dat fietsenwinkels de juiste onderdelen in huis hebben om jouw fiets te onderhouden.

Shimano Cues veelzijdig

Met SHIMANO CUES hebben we onze meest veelzijdige en uitwisselbare onderdelenfamilie ooit gecreëerd. Daarbij lag de focus vanaf het begin hebben gericht op de unieke behoeften van de alledaagse fietser, in plaats van ons traditionele trickle-down technologie-model.

Zo heeft de CUES familie bijvoorbeeld een uniforme tandafstand voor de 9-, 10- en 11-speed groepen, zodat componenten met elkaar kunnen worden gemengd en geschikt zijn voor uiteenlopende behoeften, rijstijlen en disciplines.

Shimano Cues duurzaamheid

Dankzij de SHIMANO LINKGLIDE technologie wordt niet alleen de levensduur van de gehele groepset verlengd, maar ben je ook verzekerd van soepel schakelgedrag op zowel reguliere als elektrische fietsen.

De hogere en bredere cassette-tanden, bieden extra bescherming tegen overslaande kettingen en verdelen de trapkrachten beter om zo voortijdige slijtage door suboptimaal schakelgedrag, bij bijvoorbeeld minder ervaren fietsers, te voorkomen.

Lees hier meer over Shimano en over de productspecificaties


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van