23-05-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Review: Shimano RC903 S-Phyre

Het comfort op de fiets is voor een groot deel afhankelijk van de drie contactpunten die je lichaam heeft met de fiets, waaronder uiteraard je voeten. Vandaar ook dat goed passende schoenen belangrijker zijn dan soms wordt gedacht. De stijve carbon zool combineren met een comfortabele pasvorm is niet vanzelfsprekend, maar het is Shimano met de nieuwe RC903 S-Phyre meer dan goed gelukt.

De nieuwste versie van Shimano’s topmodel fietsschoen is verbeterd op meerdere vlakken. Zo is de vorm van de schoen geschikt gemaakt voor vele soorten voeten en vanzelfsprekend is er weer een ‘wide’ versie. De toe box is opnieuw ontworpen, evenals de hiel. Met behulp van 3D-data van trapbewegingen zijn vormen materiaal van de schoen geoptimaliseerd.

Dit klinkt in eerste instantie als mooie marketingpraat. En dat is het natuurlijk ook, maar dat maakt het niet minder waar. De RC903 zit al vanaf de start als een slof om de voet. De BOA-sluitingen zorgen ervoor dat ze makkelijk af te stellen zijn en de brede band die de schoen strak trekt over je wreef verdeelt de druk zeer gelijkmatig.

De toe box is heerlijk ruim, waardoor je tenen wat bewegingsvrijheid hebben, terwijl je hak wel stevig vastzit. Het comfort is op de fiets dan ook direct merkbaar, je hebt niet het idee dat je met een knetter stijve carbon zool rondfietst. Totdat je een sprintje trekt: dan voelen zes olide en sterk aan, zoals je verwacht. Het enige wat we nog missen is een iets stevigere inlegzool: de huidige ondersteunt de voet niet bij iedereen even goed. Verder is de RC903 S-Phyre verkrijgbaar in meerdere kleuren, waarbij het klassieke Shimano-blauw ons toch wederom erg weet te charmeren.

Prijs
€ 359,95

Meer lezen?

Klik hier voor meer informatie! Deze review is afkomstig uit Up/Down & Wielrenblad #2 2023 – Let’s Ride Bikes Special. Dit magazine en andere losse uitgaven van Up/Down & Wielrenblad kun je hier bestellen in onze webshop.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van