21-09-2022 - Wielrenblad, Leesvoer

SHIMANO RC903 S-PHYRE, Haal maximale prestaties met de vernieuwde racefietsschoen

Voor degenen die voortdurend hun grenzen verleggen en op zoek zijn naar maximale prestaties, bieden de gloednieuwe Shimano RC903 en RC903W (dames) wegschoenen het ultieme in racefietsschoenen. Mathieu van der Poel, aanvoerder van het Nederlandse team, rijdt op de nieuwe S-PHYRE-wegschoenen over het parcours van het wereldkampioenschap.

Hard duwen over heuvelachtig terrein. Perfecte snelle wendingen door krappe bochten. Een steile klim verpletteren. Sprinten voor het bord van de stadsgrens tegen je rijgenoten. Er is iets heel bijzonders aan als je alles geeft op de fiets en weet dat elk grammetje energie dat je erin stopt, wordt omgezet in pure trapkracht.

Om je inspanningen op de fiets te maximaliseren en die topprestatie te bereiken, introduceert Shimano de vernieuwde, best-in-class RC903 S-PHYRE wegschoenen. Na uitgebreide, wetenschappelijke tests en het gebruik van professionele renners van wereldklasse (Romain Bardet en Lorena Wiebes zullen de RC903 schoenen ook tonen tijdens de UCI World Road Championships), zijn deze fantastische schoenen het ultieme in elite racekleding, met verbeterd comfort, lager gewicht en slankere lijnen dan hun voorganger.

Ontworpen pasvorm

Met behulp van de eigen Bikefitting.com pedaal analyzer hebben de Shimano-technici 3D-gegevens onderzocht om beter te begrijpen hoe rijders druk uitoefenen tijdens de pedaalslag. De nieuwe RC903 en RC903W voor dames zijn vervolgens geoptimaliseerd qua vorm en materialen om de krachtoverbrenging te maximaliseren met behoud van comfort.

Het BOA Li2 fit systeem versterkt dit antislip gevoel. Twee lichtgewicht draaiknoppen en een nieuw crossover vetersluiting patroon zorgen voor micro-verstelbaarheid, zodat je de pasvorm gemakkelijk kunt aanpassen – zelfs tijdens de vlucht. De nieuwe RC903 heeft ook een nieuwe hielcup met een meer geïntegreerd uiterlijk. Shimano’s unieke Dynalast vorm zorgt voor een groter pasbereik voor een grotere verscheidenheid aan voetvormen en -maten. Het resultaat is een nieuwe, veilige, anti-twist, stabiliserende hielcup die de pasvorm en voetstabiliteit optimaliseert en je hiel op zijn plaats houdt om beweging tijdens zware inspanningen te voorkomen.

 • BOA Li2 wijzerplaten
 • Low-profile crossover vetersluiting
 • Lichtgewicht en ademend
 • Veilige anti-twist stabiliserende hielcup
 • Verfijnde teen doos pasvorm

RC903W – Gemaakt voor de vrouwenvoet

De RC903W (dames) S-PHYRE schoen biedt dezelfde hoogwaardige prestatiekenmerken, maar in een verfijnde vorm die speciaal voor vrouwen is ontworpen. De schoen heeft een lager volume en een smallere pasvorm die beter is afgestemd op de voetvormen en -contouren van vrouwen. De RC903W schoen heeft ook een unieke kleurstelling en graphics om hem te onderscheiden als de belangrijkste raceschoen voor vrouwen op de markt.

SH-RC903 en SH-RC903W

De nieuwe RC903 en RC903W zijn het summum van racefietsschoenen met toonaangevende trapefficiëntie en bieden een stevig en responsief gevoel. Voeg deze efficiëntie aan de ongeëvenaarde pasvorm en stijl, en de nieuwe S-PHYRE RC903 biedt alles wat nodig is voor het aanpakken van uw volgende uitje, of je nu een WorldTour professional bent, een lokale criterium racer, of gewoon een weekend krijger op jacht naar nieuwe persoonlijke bests op de fiets.

 • Gewicht: 225g (maat 42)
 • Herenkleuren: Wit, Blauw, Zwart, Rood
 • Herenmaten: 40 – 48 (halve maten beschikbaar, 40 – 46,5)
 • Brede maten: 40 – 46
 • Dameskleuren: Wit
 • Damesmaten: 36 – 44, volle maten
 • PRIJSLIJST: €359,95

Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van