Shimano Ridescape: Focus op prestatie met een situatie-specifiek zicht

  • Shimano’s nieuwe reeks situatie-specifieke lenzen leggen de lat hoger als het gaat om technische fietsbrillen die je rit zichtbaar verbeteren, hoe de rit er ook uitziet.
  • Nieuwe Aerolite P- en Equinox4-modellen en de huidige S-PHYRE-, Spark- en Technium-modellen worden geleverd met Ridescape-lenzen.

Shimano kondigt een nieuwe RIDESCAPE briltechnologie aan. De technologie komt voor in vijf nieuwe fietslenzen die beschikbaar komen voor Shimano’s vijf topmodellen; S-PHYRE, Aerolite P, Equinox4, Spark en Technium eyewear-modellen voor wielrenners en mountainbikers.

Met vijf verschillende lenzen (extra zonnig, road, gravel, trail en bewolkt) is de RIDESCAPE-bril wetenschappelijk ontworpen om de kleuren en het contrast te versterken die uniek zijn voor de verschillende soorten ritten. De lenzen zijn individueel afgestemd op specifiek licht, oppervlakten en de omgeving om rijders situatie-specifiek zicht te geven.

RIDESCAPE-lenzen zijn niet alleen situatie-specifiek, ze zijn ook gemaakt van een ultrahelder en lichtgewicht polyamide met een laag brekingsniveau en optimale lichtdoorlatendheid voor laserscherpe optiek.

SITUATIE-SPECIFIEKE LENZEN

  • RIDESCAPE ES: geschikt voor extra zonnige omstandigheden, ze minimaliseren de lichtdoorlatendheid om de ogen te beschermen tegen extreme zonnestralen en reflecterend licht. Dit vermindert de belasting van de ogen en maakt details in de textuur van de grond gemakkelijker te zien.
  • RIDESCAPE RD: Allround Road-lenzen versterken bepaalde kleuren en onderdrukken andere om het asfaltcontrast en de zichtbaarheid te versterken. Dit vermindert de belasting van de ogen en maakt het gemakkelijker om gevaren zoals kuilen en stenen van veraf te herkennen en erop te reageren.
  • RIDESCAPE GR: op gravel afgestemde lenzen versterken het contrast van een breed scala aan oppervlakken om subtiele overgangen tussen gravel, vuil en asfalt te benadrukken.
  • RIDESCAPE OF: Offroad-afgestemde lenzen verminderen schittering van de zon wanneer men afwisselend in en uit de schaduw rijdt en scherpt het visuele bewustzijn aan, zodat men sneller kan reageren op verschillende ondergronden (stenen, aarde, zand) en veel voorkomende obstakels (wortels, stronken, gaten).
  • RIDESCAPE CL: lenzen afgestemd op bewolkt weer met de lichtdoorlatendheid voor betere visuele prestaties in donkere, bewolkte en natte rijsituaties. De antireflectiecoating vermindert verblinding door tegemoetkomende autokoplampen.

Nieuwe monturen

Naast de introductie van RIDESCAPE-lenzen heeft Shimano ook haar assortiment van high-end zonnebrillen uitgebreid met twee nieuwe montuurontwerpen voor op de weg en offroad.

Aerolite P: de geheel nieuwe Aerolite P (Panorama) is een aerodynamisch randloos model dat zich om het gezicht heeft gevormd en een beschermd panoramisch gezichtsveld biedt. Het beschikt over een ultrasone verbinding tussen de lens en de poot om optische vervorming te elimineren en het gewicht te verminderen. De Aerolite P is compatibel met RIDESCAPE ES- en RD-lenzen.

Equinox4: het Equinox4-model met halve rand heeft een agressieve stijl die er niet alleen geweldig uitziet, maar de bril ook extra stijf en stevig maakt. Een omkeerbaar neuskussen en niet-giftige TPE-pootuiteinden zorgen voor compatibiliteit en comfort. De Equinox4 past op RIDESCAPE RD- en OR-lenzen, waardoor hij perfect is voor meerdere fietsdisciplines.

Check de website van Shimano voor meer informatie!


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van