29-07-2022 - Wielrenblad, Nieuws, Leesvoer

Shimano schoenen voor prestaties op en naast de fiets

Shimano schoenen van de nieuwe EX-serie verbeteren je prestaties op en naast de fiets. De EX-serie is bedoeld voor mensen die op ontdekkingstocht willen gaan. Deze Shimano schoenen stellen je in staat om comfortabel te bewegen, zowel op als naast de fiets.
EX300
Shimano schoenen

De EX300 en EX300W Shimano schoenen hebben een gestroomlijnde en stijlvolle buitenkant die overal op zijn plaats is. Ideaal voor snel en gemakkelijk fietsen in de stad of voor een meerdaagse tocht op onverharde paden, De flexibele zool biedt de perfecte balans tussen trapefficiëntie en loopcomfort.

Het ingetogen uiterlijk, gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen, past perfect bij je garderobe, of je nu chic of casual op pad gaat. De EX300 en EX300W Shimano schoenen zijn veelzijdig wat betreft looks en prestaties en zijn perfect voor al je fietstochten.

EX700 and EX700 GTX

De EX700 en EX700 GTX Shimano schoenen bieden soepele, krachtige trapprestaties op de fiets, gecombineerd met grip en tractie waarop je kunt vertrouwen wanneer je naast je fiets loopt of je fiets duwt. Met de toegevoegde water- en stofbescherming biedt Shimano een breed inzetbare schoen voor al je fietsavonturen.

Shimano’s recente ULTREAD-zooltechnologie met een nieuwe rubbersamenstelling en zoolpatroon, zorgt voor verbeterde grip en tractie op de fiets. De EX700 en EX700 GTX Shimano schoenen (met GORE-TEX®) hebben zeer lichte en agressieve noppen om over onverharde paden, stenen en modder te kunnen lopen en bieden uitzonderlijke grip op nat wegdek met een slijtvaste duurzaamheid.

De EX700 is gedeeltelijk gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een glasvezel versterkte nylon tussenzool voor trapefficiëntie; een dempende tussenzool om te lopen; en een ademend bovenwerk met perforatie voor een effectieve temperatuurregeling. Door deze combinatie ervaar je comfort gedurende de hele rit. 

Shimano Gravelschoenen ontworpen voor avontuur

De RX600 en RX600W Shimano schoenen zijn ontworpen voor een breder inzetbaarheid voor zowel dames als heren voor lange gravelritten, bike-packing en avontuurlijke tochten op de fiets. Een geweldig uitziende gravelschoen, klaar voor modder, stof en avontuur die je tijdens je ritten zult tegenkomen. De schoen biedt soepele, krachtige trapprestaties op de fiets. Mocht je terrein tegenkomen waar je gedwongen moet lopen, dan biedt de schoen grip en tractie waar je op kunt vertrouwen.

Een stijve, met koolstofvezel versterkte nylon tussenzool zorgt voor trapefficiëntie, terwijl een agressieve zool en wijd uit elkaar geplaatste noppen zorgen voor stabiel en gecontroleerd lopen. Een bovenwerk van synthetisch leer met microperforaties voor ventilatie en een inzetstuk van mesh, zorgt voor een superieur ademend vermogen en voor een betere temperatuurregeling gedurende je ritten.

De L6 BOA® sluiting biedt gelijkmatige en eenvoudig af te stellen ondersteuning over de bovenkant van je voet, zodat je voet stabiel en zeker aanvoelt op de pedalen en op het parcours. 

Het voetbed uitgerust met SHIMANO Dynalast houdt de voet stevig op zijn plaats waardoor een comfortabele pasvorm ontstaat, die krachtverlies op het pedaal vermindert en vermoeidheid tijdens lange ritten minimaliseert. Door gebruik te maken van een teenverend gedeelte dat de druk op je voeten, kuiten en hamstrings vermindert, kom je frisser van de fiets af.

  • EX300: € 99,99 beschikbaar vanaf begin november 2022
  • EX700: € 149,99 beschikbaar vanaf begin oktober 2022
  • RX700 GTX: € 199,99 beschikbaar vanaf begin oktober 2022
  • RX600: € 159,99 beschikbaar vanaf begin oktober 2022

Klik hier voor meer informatie over de Shimano schoenen van de nieuwe EX-serie.


Wil je meer wielrennieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van