11-01-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Shimano Sport Camera video’s maken kans op fietsreis

Eigenaren van een Shimano Sport Camera: opgelet. Shimano is op zoek naar de mooiste video’s die met de CM-1000 zijn gemaakt. Niet te lang (maximaal 2 minuten), met gevarieerde beelden én met de ritgegevens in beeld – dankzij de speciale applicatie van de Shimano Sport Camera. De maker van de mooiste video krijgt een fietsreis van Vasa Sport cadeau.

Naast de Vasa fietsreis zijn er nog meer prijzen, zoals een Mio Cyclo 315 HC West Europa en Elite Trainer Qubo Power Smart Blu+. Meedoen kan via de Facebook-pagina’s van Shimano Road en MTB en BIKEGEAR. De video kan ook gemaild worden naar socialmedia.sbx@shimano-eu.com.

https://www.youtube.com/watch?v=Ki-tVy7Vnas

Shimano Sport Camera eenvoudig en veelzijdig
De waterdichte CM-1000 biedt elke fietser de mogelijkheid om zijn sportieve prestaties op een hoge resolutie vast te leggen. Deze geavanceerde CM-1000 sport camera van Shimano is zowel eenvoudig als veelzijdig. De lens en image sensor technologieën maken het mogelijk om in alle omstandigheden scherpe HD-films en foto’s van hoge kwaliteit te maken.

De CM-1000 maakt gebruik van WiFi met iOS en Android apps voor mobiele apparaten om live-afspelen, video afspelen, opname framing en het op afstand instellen van de camera mogelijk te maken. Uniek aan de CM-1000 is dat het apparaat zowel ANT+ als ANT draadloze verbindingen over kan brengen naar fietscomputers en accessoires zoals de nieuwe Shimano Di2 D-Fly draadloze unit om de fietsprestaties weer te kunnen geven in de opgenomen video’s.

Met de speciale, gratis te downloaden edit software knip en plak je jouw favoriete opnamen om op een eenvoudige manier video’s samen te stellen. Voeg muziek toe en maak via een overlay gegevens van de ANT sensoren zichtbaar in het beeld. Snelheid, cadans, vermogen, hartslag en schakel/positie voor en achter kunnen zo achteraf worden geanalyseerd of gedeeld met derden via bijvoorbeeld social media.

Test Shimano Sport Camera CM 1000
Het kleine en langgerekte formaat van deze camera doet het op de fiets erg goed, eenmaal onder het zadel gemonteerd valt het bijna niet op dat je met een camera rijdt. Een klein nadeel van het formaat is de bediening van de camera, het duurt even voordat je hebt uitgevonden hoe alles werkt. Het beste advies is om zonder papieren handleiding aan de slag te gaan, maar direct de online instructie filmpjes van Shimano erbij te raadplegen. Op die manier was de camera zo ingesteld.

Sinds kort is er ook een mobiele app te downloaden die het gebruiksgemak aanzienlijk verhoogt. Om de videomaterialen te bewerken heeft Shimano eigen edit-software ontwikkeld. Hiermee kan je overlay gegevens van de ANT+ sensoren en muziek toevoegen.

Deze test is afkomstig uit Wielrenblad #3 2015, het broertje van Up/Down. Voor het gehele overzicht hebben wij vijf van de nieuwste action cams en verschillende accessoires getest. Mocht je deze uitgave hebben gemist dan kun je losse exemplaren bestellen via de Soul Webshop. Digitale uitgaven zijn natuurlijk te downloaden in onze Soul Kiosk App. Liefhebbers kunnen uiteraard ook abonnee worden, zodat je geen test meer hoeft te missen!

Specificaties

  • Waterproof: Ja, zonder extra case tot 10 meter waterdicht.
  • Video: 1080p 30fps, 720p 120 fps, 360p 240 fps
  • Foto: 3 mp
  • Slowmotion: 720p 4x, 360p 8x
  • Timelapse: functie aanwezig
  • Gewicht: 86 gram

Prijzen

  • Shimano CM 1000: € 299,-

 van