21-02-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Shimano Torbal maakt natuurlijke voetbeweging mogelijk

Onze voeten hebben de juiste balans tussen flexibiliteit en veerkracht om elk soort terrein aan te kunnen. Waarom zou dat dan ook niet voor off-road fietsschoenen gelden?

De Torbal (Torsionele Balans) verbetert de balans en controle over de fiets doordat het hielgedeelte enige laterale beweging toelaat, terwijl de trap efficiëntie bij de interface tussen zool en schoenplaat is geoptimaliseerd. Flexibiliteit zorgt ervoor dat de fietser en het pedaal beter mee kunnen gaan in de beweging van de fiets, terwijl in het hele bewegingsbereik het comfort en de flexibiliteit behouden blijft.

https://www.youtube.com/watch?v=5FXmo1K7E60

Als een fietsschoen een geheel stijve zool heeft, kan de hiel niet gebogen worden wanneer de fiets schuin staat ten opzichte van de rijder. Torbal lost dit probleem op, het verbetert de balans en controle over de fiets, terwijl de trap efficiëntie bij de interface tussen zool en schoenplaat is geoptimaliseerd.

Voor meer informatie over de technologie achter deze off-road fietsschoenen kun je uiteraard terecht op de website van Shimano.

 van