24-02-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Shimano Verlengt sponsoring met Frans World Tour-Team Groupama-FDJ

Shimano zet zijn samenwerking met het leidende Franse wielerteam Groupama-FDJ voort, wat neerkomt op 25 jaar samenwerking, de langste in de geschiedenis van Shimano.

Sinds de oprichting in 1997 heeft Groupama-FDJ tientallen renners bijgestaan om successen te behalen met Shimano-componenten in wielerwedstrijden over de hele wereld. Onder leiding van de onnavolgbare Marc Madiot heeft Groupama-FDJ meer dan 530 wedstrijden gewonnen met Shimano Dura-Ace (waaronder 3 ‘klassiekers’ en 35 etappezeges in de grote ronden).

Groupama-FDJ-renners voor 2021 zijn onder meer de huidige Franse nationale kampioen Arnaud Démare, meervoudig Tour de France etappewinnaar Thibaut Pinot en Europees kampioen tijdrijden Stefan Küng, allen hebben ze Shimano’s DI2-schakel- en schijfremtechnologie (Dura-Ace R9170) in hun arsenaal.

Teambaas Marc Madiot zei: “Het is passend dat Shimano en Team Groupama-FDJ hun 25-jarige samenwerking inluiden tijdens het jaar dat Shimano het honderdjarig bestaan viert. Of het nu een kwart eeuw succes is of 100 jaar revolutionaire fietsonderdelen maken, Shimano heeft een benijdenswaardige staat van dienst in het helpen van zijn klanten en partners om kwaliteit te leveren waar en wanneer het er toe doet. We kijken uit naar meer jubilea en meer speciale momenten in de komende jaren.”

Shimano-sponsormanager Myron Walraven: “Team Groupama-FDJ is een van de fundamentele hoekstenen van onze sponsoraanpak. Door consequent geweldige prestaties te leveren voor de camera’s en door zich als een echte partner op te stellen achter de schermen, hebben we onze Shimano producten steeds verder kunnen doorontwikkelen en beter kunnen maken. Dit alles dankzij de samenwerking met Marc en de legendarische rijders onder zijn leiding door de jaren heen.”

Groupama-FDJ start hun World Tour-2021-kalender met Shimano’s Dura-Ace R9170-componenten tijdens de UAE Tour die op zondag 21 februari begint.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van