15-01-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Shimano verlengt sponsoring Team Jumbo-Visma inclusief damesploeg

Met de hernieuwde sponsorovereenkomst levert Shimano componenten voor de complete Team Jumbo-Visma World Tourteam, het developmentteam en het nieuwe 12-koppige damesteam. 

Na de geweldige 2020-resultaten, waaronder de winst in een drietal klassiekers (Strada Bianche, Milaan-San Remo en Luik-Bastenaken-Luik), meerdere overwinningen in de Tour de France en de Vuelta a España, plus de eindoverwinning in de Vuelta is het Team Jumbo-Visma’s uitdaging om in 2021 net zo succesvol te zijn als in 2020. Met de aankondiging dat Shimano’s topgroep Dura-Ace, hun nieuwe Cervelo-frames zal sieren lijkt de eerste stap naar succes gezet.

Met deze overeenkomst wordt de 25-jarige samenwerking tussen de componentenfabrikant en het team voortgezet. Het is voor de twee merken extra gedenkwaardig dankzij de start van de nieuwe vrouwenploeg.

Het team Jumbo-Visma-damesteam gaat rijden met Shimano’s Dura-Ace aandrijflijn en pedalen, het Developmentteam koerst met de Ultegra aandrijflijn en pedalen, en het heren World Tourteam koos voor de Dura-Ace aandrijflijn, wielen en pedalen.

Dankzij deze deal zal het hele Jumbo-Visma-team schijfremmen van Shimano (Dura-Ace ST-R9170 of Ultegra ST-R8070) op alle fietsen gebruiken. Het herenteam zal ook gebruikmaken van Shimano’s R9100P Dura-Ace vermogensmeter om hun inspanningen tijdens en na trainingen of races te kunnen monitoren.

Myron Walraven, Shimano sportmarketingmanager: “Team Jumbo-Visma is niet alleen afgestemd op onze doelen om mensen te inspireren om eropuit te gaan en te fietsen, maar strategisch gezien zijn ze ook zeer betrokken bij de ontwikkeling van ons bedrijf en de vertegenwoordiging van ons merk. Daarom ben ik erg blij om een nieuw niveau van samenwerken te bereiken binnen ons langetermijnpartnerschap.”

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma: “Ik ben enorm trots en dankbaar dat we onze langstlopende samenwerking voortzetten en zelfs kunnen uitbreiden naar onze nieuwe dameswielerploeg. Kwaliteit staat bij ons voorop en we weten dat dat ook heel belangrijk is voor Shimano. Samen verder bouwen dankzij de vele innovaties die we door de jaren heen hebben ontwikkeld, dat is kenmerkend voor onze samenwerking. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog veel meer successen behalen met de Shimano-producten.”

Naast de Shimano-componenten zullen alle Team Jumbo-Visma-rijders ook met Lazer Helmen rijden, in wegraces worden Shimano’s S-Phyre RC902 witte premium wedstrijdschoenen gedragen. Renners die deelnemen aan het veldrijden, zoals Wout van Aert of Marianne Vos, zullen Shimano’s S-Phyre XC901 offroad-raceschoenen gebruiken. 

De samenwerking voor 2021 start officieel op 1 januari 2021, maar de racefans moeten wachten tot de Volta a la Comunitat Valenciana in februari (heren: 3-7 februari, dames: 18-21 februari) om de teams in actie te zien.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Shimano!

 van