05-02-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Shimano wordt UCI World Cycling Partner

De Union Cycliste Internationale (UCI) is verheugd de uitbreiding van de samenwerking met Shimano, die sinds 1999 loopt, aan te kondigen.

Met het vernieuwde partnerschap willen de UCI en Shimano hun band verder versterken en samen optrekken om de waarden die beide bedrijven bindt en de doelen die in hun DNA zitten te promoten. Het gaat om de ontwikkeling van fietsen in al zijn hoedanigheden (als competitiesport, recreatiesport en als vervoermiddel) voor iedereen; het bevorderen van diversiteit onder mensen die fietsen; en het stimuleren van gezond leven door fietsen. Met deze doelen in veel initiatieven worden uitgerold op UCI-evenementen.

Shimano

Shimano is een wereldwijd een belangrijke speler in de ontwikkeling en verkoop van fietscomponenten en is nu UCI World Cycling Partner voor de periode van 2021 tot 2024. Deze nieuw status vertegenwoordigt een sterk engagement van de kant van Shimano, die nu zal deelnemen aan het merendeel van de UCI-Wereldkampioenschappen (wielrennen, baan, para- cycling op de weg en de baan, mountainbike, BMX, Urban Cycling, mountainbike Marathon, veldrijden en Gran Fondo, evenals de eerste UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen in 2023 in Glasgow en Schotland) en in de UCI Wereldbeker Mountainbike en Cyclocross. Shimano zal ook zijn bijdrage aan de ontwikkelingsactiviteiten van de UCI op het gebied van wielrennen opvoeren.

Bovendien zullen de ervaren teams van Shimano Neutrale Service hun diensten blijven verlenen bij een groot aantal UCI-evenementen, zoals de UCI Road, Gran Fondo, Para-cycling Road en Mountain Bike wereldkampioenschappen. 2021 is ook symbolisch een belangrijk jaar voorzowel de Shimano als de UCI.

Shimano

Shimano viert het honderdjarig bestaan na te zijn opgericht door Shozaburo Shimano in Osaka, Japan in 1921. Shimano startte met het ontwikkelen van een proces voor massaproductie van vrijloopnaven, wat een belangrijke rol speelde bij het op grote schaal beschikbaar maken van dit product. Shimano is sindsdien blijven innoveren en speelt een prominente rol in de wereldwijde expansie van fietsen.

De UCI viert dit jaar het honderdjarig bestaan van haar Wereldkampioenschappen op de weg in Vlaanderen. De eerste Wereldkampioenschappen op de weg werden in 1921 gehouden in Kopenhagen (Denemarken), de UCI en Shimano zullen samenwerken om hun 100ste verjaardag te vieren met unieke online- en on-site activiteiten gericht op het grote publiek.

Als onderdeel van hun hernieuwde samenwerking zullen de UCI en Shimano ook initiatieven uitrollen ter ondersteuning van de ontwikkeling van fietsen, waaronder:

  • Shimano-producttests op UCI-evenementen gericht op de bezoekende fans;
  • een bijdrage van Shimano om het fietsen te promoten, bijvoorbeeld door de deelname van het Japanse bedrijf aan de campagnes van de UCI (met name Ride & Smile), de projecten van het UCI World Cycling Center (WCC) en het UCI Solidarity Program, en het schenken van producten aan belanghebbenden die wielrennen promoten en erkend zijn door de UCI;
  • samenwerking in studies die van belang zijn voor de UCI en Shimano, op gebieden zoals duurzame ontwikkeling en veiligheid.
Shimano partner UCI

UCI-voorzitter David Lappartient over de samenwerking: “De vernieuwing en uitbreiding van ons partnerschap met Shimano is uitstekend nieuws voor onze federatie en onze sport. We zijn vooral blij en trots dat we een partner hebben die zo loyaal en prestatiegericht is als Shimano. Het niveau van de diensten die het de afgelopen 20 jaar heeft geleverd en zijn investeringen in de ondersteuning van onze activiteiten en ontwikkelingen, hebben Shimano tot een waardevolle bondgenoot van fietsen gemaakt. De versterking van haar betrokkenheid zal onze sport als geheel ten goede komen.”

Taizo Shimano Senior Managing Director: “Sinds Shimano zijn samenwerking met de UCI in 1999 begon, zijn we in staat geweest om alle wereldwijde Team Shimano-leden samen te brengen om veel van de nationale en internationale raceprogramma’s, grassroots-activiteiten en fietsbehartigingsprogramma’s van de UCI te ondersteunen. We zijn ongetwijfeld sterker dankzij alles wat we in die jaren hebben geleerd en we hopen dat onze investering ook in die tijd een rol heeft gespeeld in de wereldwijde groei van fietsen. We zijn vereerd dat we onze rol in de ontwikkeling van het wielrennen kunnen blijven vergroten en we kijken uit naar de uitgebreide samenwerking met de UCI voor de komende jaren.”

Myron Walraven, manager Sports Marketing & Events van Shimano: “Deze aankondiging geeft een boost aan onze Europese marketingactiviteiten. De uitbreiding van het partnerschap met de UCI geeft ons de mogelijkheid om met een meer type klanten te spreken, zodat we als bedrijf kunnen groeien en innovatieve producten voor consumenten kunnen blijven produceren. “


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van