Shimano Autoshift en Freeshift ontvangt de Eurobike 2023 award

Met de nadruk op het hoogtepunt van ontwikkeling binnen elk facet van het fietsen, is Shimano geselecteerd als winnaar van de EUROBIKE Award 2023 in de categorie E-Bikes voor zijn AUTO SHIFT- en FREE SHIFT-technologie.

Met de vrijheid om je te concentreren op het pad dat voor je ligt, kondigt Shimano met genoegen aan dat zijn AUTO SHIFT- en FREE SHIFT-technologie de EUROBIKE 2023 Award heeft gewonnen in de categorie E-Bikes.

AUTO SHIFT gecombineerd met FREE SHIFT is een innovatieve schakelmodus voor E-Bikes. Door gebruik te maken van intelligente sensoren en algoritmen kan AUTO SHIFT anticiperen op het optimale schakelmoment op basis van veranderingen in terrein en rijomstandigheden. Dit betekent dat je kunt schakelen zonder een hendel te hoeven indrukken.

FREE SHIFT geeft fietsers de mogelijkheid om van versnelling te wisselen zonder te trappen. Deze baanbrekende technologie maakt schakelen mogelijk, zowel handmatig als automatisch met een compatibele EP801- of EP6-aandrijfeenheid en DEORE XT Di2-aandrijflijn, terwijl je aan het uitbollen bent om ervoor te zorgen dat je in de juiste versnelling zit wanneer je weer begint te trappen.

Winnaars van de EUROBIKE Award zijn geselecteerd uit een groep deelnemers die hun beste producten en innovaties hebben ingediend, die vervolgens worden beoordeeld door een jury van experts. De prijs zal worden uitgereikt aan Shimano tijdens een officiële ceremonie op EUROBIKE op 21 juni, vanaf 17:30 uur – waarbij de winnaars van de Gouden Awards zullen worden aangekondigd.

Bekijk de bekroonde technologie van Shimano van dichtbij op zijn MTB-opstelling in Hal 11.0, Stand A16 tijdens EUROBIKE 2023 in Frankfurt, van 21 tot 25 juni 2023. En voor meer informatie over de E-MTB-systemen van Shimano, AUTO SHIFT en FREE SHIFT, klik hier.

 van