Beukers Bike Centre

In 1986 begon Marcel Beukers in een oude zeecontainer en mobiele kantoorruimte als een van de jongste gediplomeerde rijwielherstellers zijn rijwielbedrijf. Na vele vergrotingen en verbouwingen is Beukers Bike Centre inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende fiets speciaalzaak in de Kop van Noord-Holland.

Behalve vele bekende A-merken fietsen en kleding is er voor de sportieve fietser heel veel in onderdelen en accessoires te vinden. Dit komt mede doordat alle medewerkers zelf ook fietsfreaks zijn die alles meteen proberen en testen. Op technisch gebied wordt het personeel ook diverse malen per jaar geschoold, zoals cursussen van bijvoorbeeld Shimano, Campagnolo, verende voorvorken en veersystemen, maar ook hydro velg- en schijfremmen!

Het begin 

Na een grote brand waarbij niet alleen de winkel, maar ook het woonhuis van het gezin verwoest werd, begon Marcel Beukers (als een van de jongste gediplomeerde rijwielherstellers) in 1986 vanuit een zeecontainer aan zijn avontuur. Als beoefend schaatser op hoog jeugd niveau pakte hij ook regelmatig ‘de fiets’ om te trainen. Vanuit interesse in de fietssport leerde Marcel al snel om zelf fietsen op te bouwen en dit talent viel op bij zijn trainingsmaten. Om zijn droom, een eigen fietsenspeciaalzaak, te realiseren verkocht hij de eerste jaren naast fietsen allerlei andere producten, uit uiteenlopende segmenten.

Na een aantal jaar werd de focus verlegd richting sportieve fietsen en accessoires, hetgeen vandaag de dag nog steeds fungeert als de basis van Beukers Bike Centre. Alle medewerkers bij Beukers Bike Centre hebben affiniteit met fietssport en delen daarnaast dezelfde passie omtrent de materialen. Wij geloven dat passie een van de belangrijkste ingrediënten is om successen te behalen.
Om onze medewerkers hierin te blijven stimuleren werken we nauw samen met A-merken, waardoor we als eerste op de hoogte zijn van innovaties vanuit de branche. Daarnaast volgen wij als team jaarlijks verschillende workshops om ook qua kennis op het hoogste niveau te kunnen blijven presteren. De waardering die onze klanten aan ons terugkoppelen is voor ons een extra stimulans om het ingeslagen pad te blijven volgen. We kijken uit naar wat de toekomst ons gaat brengen.
Namens het gehele team veel fietsplezier gewenst!

A bike behind the dijk

De kreet zegt het al; Petten is gelegen aan de Hondsbossche Zeewering. Deze dijk is 4.5 kilometer lang, 120 meter breed en ligt 11.5 meter boven NAP. Aan de noordkant (Petten) begint de duinenrij met het prachtige duin- en bosgebied ‘De Pettemerduinen’. Hier begint ook het brede zandstrand wat op loopafstand van Beukers Bike Centre ligt. Dat geldt overigens ook voor het Pettemerbos, waar je ook een bosmeertje vindt.

Het fietsen in de omgeving is prachtig, mede door de mooie bloembollenvelden en de rustige fietspaden die alle kleine badplaatsen zoals st Maartenszee, Callantsoog, Camperduin en natuurlijk Petten aan elkaar verbinden. Voor diegene die nog meer inspanning willen leveren, is één van de mooiste terreinfietsroutes van Nederland (Schoorl) zeer dichtbij. Met een lengte van meer dan 15 kilometer door bos en duin met vele hoogteverschillen een echte uitdaging!

Behalve vele bekende A-merken fietsen en kleding is er voor de sportieve fietser heel veel in onderdelen en accessoires te vinden. Dit komt mede doordat alle medewerkers zelf ook fietsfreaks zijn die alles meteen proberen en testen. Op technisch gebied wordt het personeel ook diverse malen per jaar geschoold, zoals cursussen van bijvoorbeeld Shimano, Campagnolo, Sram, verende voorvorken en veersystemen, maar ook hydraulische velg- en schijfremmen en electronische schakelsystemen!

Adres

Ir. v.d. Banstraat 12-14
1755 NN Petten
Nederland
Tel: 0226 38 13 67
Fax: 0226 38 33 38

info@beukersbikecentre.nl
www.beukersbikecentre.nl