Theo Schilder

Theo Schilder begon in 1948 met de verkoop en reparatie van fietsen en bromfietsen in de winkel aan Varnebroek 51. Door de grote groeiende vraag naar mobiliteit en de behoefte aan meer ruimte, een betere bereikbaarheid en parkeerruimte is het bedrijf in 2008 verhuisd naar de Koedijkerstraat 31 op Overstad. De  nieuwe winkel van Theo Schilder wordt een echte servicewinkel genoemd. Bij binnenkomst vallen gelijk de open werkplaatsen op. Service & reparatie zijn in het verlengde van de verkoop van onschatbare waarde.

In de winkel staan de complete collecties tweewielers van de beste merken opgesteld. De nieuwste fietsaccessoires, de mooiste fietstassen, manden en alle denkbare modieuze of technische onderdelen zijn direct uit voorraad leverbaar. De uitgebalanceerde collectie elektrische fietsen van de beste merken staat klaar voor een spannende proefrit. Op de bovenverdieping kan gekozen worden uit de beste scootermerken, accessoires en de nieuwste collectie helmen. De grote collectie mountainbikes, racefietsen en de afdeling ‘sportief’ is compleet gemaakt met een goede kledingcollectie, fietsschoenen, fietshelmen en de beste technische  benodigdheden.

Een van de gevleugelde uitspraken van oprichter Theo Schilder: ‘Een tweewieler verkopen is niet zo moeilijk…Wat je daarna doet voor je klant…Dat is veel moeilijker.’ Deze uitspraak is eigenlijk de leidraad voor de wijze waarop het team van Theo Schilder constant werkt aan het optimaal mobiel houden van alle klanten.

Bent u op zoek naar een nieuwe fiets? Dan is Theo Schilder dus uw adres. Een nieuwe fiets die wil je uitproberen! Daarom vindt u bij Theo Schilder een zeer ruim assortiment van de nieuwste modellen van al onze topmerken. U bent altijd welkom voor persoonlijk advies inclusief een proefrit op de fiets van uw keuze. Het uitproberen van een fiets vinden wij voor u van groot belang bij het vinden van de perfecte match tussen zithouding, comfort en fietsplezier!

Bike fitting

Body Scanning CRM Bike, ontwikkeld door orthopeden, fysiotherapeuten, fietsers en ingenieurs, is een meetsysteem waarmee u opgemeten wordt. Aansluitend volgt een advies om uw optimale ergonomische zitpositie op de fiets te bepalen en ook de bijbehorende perfecte frame-geometrie te berekenen.

Zadelmeting

Een zadel moet, net als schoenen, gewoon passen! Ieder mens is anders als het om lichaamsbouw gaat. Daarom is een goed systeem nodig om bijvoorbeeld de afstand tussen de zitbotjes te meten, de stand van de rug te bepalen, of een indicatie van actuele problemen op te vragen. Body Scanning CRM adviseert met het Popometer zadelmeetsysteem het juiste ergonomische fietszadel.

Contact

Koedijkerstraat 31

1823CR Alkmaar

Tel: 072 5112042

Website