06-11-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Sigma Blaze Review

In Up/Down #4 van dit jaar testten wij onder andere het Blaze achterlicht van Sigma. Hieronder lees je onze review.

Waar kijken we naar?

Een compact achterlicht voor op de fiets, die automatisch aan- en uitschakelt naar gelang het donker of licht wordt en extra oplicht wanneer er geremd wordt.

Waarom is dit tof?

Deze lamp is vooral heel veilig wanneer je over de weg van en naar de trails rijdt. Doordat de lamp automatisch aangaat wanneer het te donker wordt, kun jij het niet vergeten en hoef je ook niet te stoppen om ‘m aan te zetten. Ook handig wanneer je op de buitenlandse verbindingsstukken ineens een lange tunnel tegenkomt. Daarnaast licht de lamp, door een ingebouwde bewegingssensor, op wanneer je remt. Zo kunnen auto’s achter je rekening met je houden, wat het verkeer weer wat veiliger maakt.

Wat vonden wij ervan?

Producten die zorgeloos werken hebben direct een stapje voor. De lamp monteer je met een elastiek, even kalibreren voor de remsensor en klaar. Wanneer het schemert of je door een onverlichte tunnel rijdt, schakelt de lamp zichzelf aan. Dit gebeurt met een led, die tot wel vijfhonderd meter zichtbaar is. Wanneer je remt herkent de sensor dit en gaan er drie leds fel branden. Hoewel dit op de trail zelf natuurlijk weinig meewaarde biedt, is dit op de weg in het donker echt fijn. Tevens wanneer je in een groep rijdt, het is direct duidelijk als iemand vaart mindert, waar jij dan weer rekening mee kunt houden. De accu gaat maar liefst zeven uur mee.

Voor wie is het?

Fiets je regelmatig in het donker naar de trails, of je werk of waar dan ook, dan weet je hoe vaak het ‘bijna’ misgaat met automobilisten. Dus elk item dat je helpt veiliger bij je bestemming aan te komen is dan meegenomen.

Voor meer informatie bezoek je sigmasport.com


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van