14-10-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Sigma ID.Free review

Sinds de komst van de ROX 12.0 gps-computer van Sigma, zijn wij stiekem een beetje onder de indruk van het Duitse merk. Het uiterlijk van hun producten is wellicht niet ieders smaak, maar de functionaliteit en duurzaamheid zijn top. Zo ook bij de Sigma ID.Free, een multisport-horloge met een serieus pakket aan functies verpakt in slecht 42 gram, inclusief mineraalglazen display en edelstalen knoppen. Voor een verkoopprijs van 169 euro zijn er maar weinig alternatieven te vinden. Je kunt met deze trainings- en navigatiecomputer, want dat is de Sigma ID.Free min of meer, eigenlijk alles. Het horloge zelf registreert hartslag, gps-locatie, hoogte en alle daaraan gerelateerde resultaten, zoals snelheid, lengte van je rit, et cetera. Je kunt ook via bluetooth of ANT+ extra sensoren koppelen aan de Sigma ID.Free, deze meetgegevens kun je dan integreren in je trainingsgegevens. 

Wanneer je gebruik wilt maken van de navigatiefunctie op de Sigma ID.Free, dan heb je de Sigma Link-app nodig, waarmee je de routes naar je horloge kunt sturen. Door de Sigma ID.Free te verbinden met je smartphone kun je ook notificaties ontvangen, een crash-alarm instellen en dergelijke zaken. De Sigma Link-app is toe aan een update, maar functioneren doet het wel. Tevens werkt de Sigma ID.Free mooi samen met Komoot en andere apps, zodat je routes en prestaties automatisch kunnen worden gesynchroniseerd. Onder het scherm van het horloge zit een separate led-strip die verschillende kleuren kan aannemen. Dit wordt onder andere gebruikt in de navigatiestand, maar ook om bijvoorbeeld in een oogopslag te kunnen zien in welke hartslagzone je je momenteel bevindt. Een toffe extra feature. Bij de prijs van de Sigma ID.Free inbegrepen is een Bike Mount, waarmee je het horloge als een fietscomputer op je stuur kan bevestigen. Het bandje komt in allerlei kleuren, als groen niet je ding is.

Prijs: €169,95

Voor meer informatie: sigmasport.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van