SIGMA SPORT introduceert: ROX 11.1 EVO GPS, EOX VIEW 1300 en de Blaze Flash.

De nieuwe ROX 11.1 EVO GPS fietscomputer: Compact, kleurrijk en krachtig.

De ROX 11.1 EVO is het nieuwste lid in de familie van de ROX GPS fietscomputers van SIGMA SPORT. Met zijn veelzijdige functies ondersteunt deze GPS computer de recreatieve en professionele fietsers bij hun fietsavonturen, trainingsritten of wedstrijden. Met precieze, goed afleesbare trainingsdata en navigatie-opties kan de training zo efficiënt worden aangestuurd.

Ongeacht of fietsers op jacht zijn naar de beste prestaties tijdens trainingen of wedstrijden, of zich op hun eigen niveau fit willen houden: de ROX 11.1. EVO is de perfecte trainingspartner. Met zijn meer dan 150 functies navigeert en ondersteunt hij betrouwbaar bij de buiten- of indoortraining en fietsers kunnen zich helemaal op hun prestaties concentreren. Barometrische hoogtemeting, basis Track-navigatie (middels een GPX-routebestand) of turn-by-turn navigatie via de komoot app behoren tot de mogelijkheden, net als de verbinding met diverse E-bike systemen, smart trainers en sensoren zoals hartslag, cadence, vermogensmeters en elkektronische schakelsystemen. De turn-by-turn aanwijzingen en ritgegevens zijn op het 1,77 inch zeer goed afleesbaar dankzij de transmissieve kleurendisplay met uitmuntend contrast.

Functioneel en veelzijdig

De ROX 11.1 EVO kan op meerdere fietsen worden gebruikt. Daarvoor gebruik fietsers de vooringestelde sportprofielen of maken ze eigen trainingsweergaven met steeds maximaal zes datavelden. Deze kunnen met verschillende kleuren worden geaccentueerd en zorgen zo voor meer overzicht en een nog snellere afleesbaarheid. Met behulp van de Workout-functie (ook .FIT vanuit TrainingPeaks) kunnen trainings-sessies gemakkelijk worden gepland en uitgevoerd. De geïntegreerde Crash Alert stuurt een melding incl. GPS locatie naar contacten voor noodsituaties in geval van een valpartij. Smart Notifications informeren fietsers tijdens de rit over inkomende oproepen en berichten. De vijf grote bedieningsknoppen zijn gemakkelijk herkenbaar en kunnen ook met handschoenen aan onder alle weersomstandigheden gemakkelijk worden bediend. Er wordt max. 100 uur aan rijtijd op de fietscomputer opgeslagen. Zijn sportieve, compacte ontwerp, het innovatieve kleurendisplay, talrijke features en een eenvoudige bediening maken de 55 g lichte ROX 11.1 EVO tot een must have op het fietsstuur.

Eenvoudig koppelen

Via BLE en ANT+ kunnen diverse sensoren snel en betrouwbaar worden verbonden. In de set is de ROX 11.1 EVO ook verkrijgbaar met de nieuwe magneetloze snelheids- en trapfrequentiesensoren van SIGMA. Door de magneetloze bevestiging is een vereenvoudigde en geoptimaliseerde montage mogelijk. Tevens kan de ROX 11.1 EVO met elektronische schakelen,  met een vermogensmeter of een smart trainer worden gekoppeld. De GPS fietscomputer is E-Bike ready en verbindt zich eenvoudig met talrijke E-Bike-systemen. Eenmaal gekoppeld, toont deze aan de fietser specifieke waarden zoals actieradius, acculaadniveau of trapondersteuningsstand.

Overzichtelijk en snelle gegevensuitwisseling

De gegevensuitwisseling vindt plaats op de ROX 11.1 EVO, op de smartphone of aansluitend aan de training op de PC of MAC in het DATA CENTER.

De nieuwe Sigma RIDE app biedt samen met de nieuwe ROX-modellen een naadloze interactie van fietscomputer, trainingsgegevens en smartphone. Tijdens de rit kunnen altijd de Live trainingsgegevens alsmede de afgelegde route op de kaart worden bekeken. De trainingsweergaven kunnen via de RIDE app ook onderweg intuïtief en snel worden ingesteld en gewijzigd. Na de training verschijnen de trainingsgegevens direct in de app en kunnen deze verder worden geanalyseerd. Belevenissen en successen kunnen ook net zo snel in sociale netwerken zoals bijv. Strava, komoot en TrainingPeaks worden gedeeld als trainingsgegevens en tracks met andere aanbieders gesynchroniseerd kunnen worden. Tracks worden als .GPX-bestand heel flexibel uit andere portalen via de RIDE app geïmporteerd. Eigen SIGMA tracks, welke bijvoorbeeld in de SIGMA DATA CENTER software worden gemaakt, kunnen middels de SIGMA CLOUD in de RIDE app worden gesynchroniseerd.

Perfect gepositioneerd met de Short Butler

De Short Butler, die speciaal is ontwikkeld voor de ROX 11.1 EVO, plaatst de ROX 11.1 EVO dichter en met een betere stroomlijn bij je stuur dan de standaard GPS-stuurhouder. Deze kan met slechts weinig handelingen worden gemonteerd. Met behulp van speciale 3D rubberen pads kan de ROX 11.1 EVO ook voor gebogen sturen recht worden uitgelijnd. De Short Butler maakt deel uit van de leveringsomvang van de HR Set en de SENSOR Set en is tevens afzonderlijk als accessoire verkrijgbaar.

Voor meer informatie over de ROX EVO GPS ga naar sigmasport.com

SIGMA presenteert nieuw E-Bike display EOX® VIEW 1300

Draadloos, overzichtelijk en innovatief: de EOX® VIEW 1300 breidt per direct de EOX productfamilie van SIGMA SPORT uit.

De draadloze E-bike fietscomputer is als nieuwste lid van de EOX®-serie perfect op de behoeften van E-bike gebruikers afgestemd. Met haar dunne ontwerp past deze goed in het totaalbeeld van de E-bike en zorgt met het bekende uiterlijk van een SIGMA- fietscomputer voor een opgeruimde cockpit. Het slimme display toont actuele ritgegevens en E-bike specifieke waarden. De clou: dankzij een geïntegreerde knoopcel batterij met lange levensduur is de EOX® VIEW 1300 draadloos en kan net als een gewone fietscomputer uit de houder worden gedraaid. De betrouwbare dataverbinding wordt daarbij door de ANT+ en Bluetooth interface gewaarborgd.

Voor een intelligente E-bike ervaring

Met drie knoppen aan de onderkant kan de E-bike computer makkelijk worden bediend. Het transflectieve FSTN-display verbetert de zichtbaarheid in een heldere omgeving en zorgt voor de beste leesbaarheid, ook bij direct invallend zonlicht. Een geïntegreerde sensor schakelt de displayverlichting automatisch aan en uit. De EOX® VIEW 1300 wordt uitgebreid door het gebruik van de SIGMA EOX® app, welke vele mogelijkheden voor individuele instelling en evaluatie van de data biedt.

Ideale positionering

Drie verschillende houders maken de ideale positionering van de EOX® VIEW 1300 voor elke type E-bike mogelijk. De OVER CLAMP BUTLER is geschikt voor het direct op de voorbouw aanbrengen van het MTB-stuur. De klassieke SIGMA STS-stuurhouder kan eveneens voor de montage van de EOX® VIEW 1300 worden gebruikt. De derde montage-optie is uiterst innovatief: de RIBBON BUTLER, welke exclusief voor het Shimano Steps systeem werd ontwikkeld, biedt met twee posities waaruit men kan kiezen een draadloos en geïntegreerd concept voor alle E-bike-modellen, van stadsfiets tot racefiets.

Lars Lukas Tremper, Senior Productmanager E-Mobility bij SIGMA SPORT, is trots op de nieuwste innovaties: “Met de ontwikkeling van de draadloze EOX® VIEW 1300 zetten we onze innovaties op het gebied van E- Mobility-componenten consequent op een hoog niveau voort. Ik ben dan ook, samen met onze partners waar we nauw mee samenwerken, heel blij dat we een ideale integratie in de betreffende E-systemen hebben gerealiseerd. Het resultaat zal onze gemeenschappelijke klanten meer dan tevreden stellen.”

Voor meer informatie over de EOX VIEW 1300 ga naar sigmasport.com.

Dag en nacht veilig fietsen met het nieuwe achterlicht BLAZE FLASH

Na het succes van de BLAZE wordt nu per direct het assortiment achterlichten van SIGMA uitgebreid met de BLAZE FLASH – en biedt dit nog meer veiligheid dankzij de twee knippermodes! De geïntegreerde remlichtfunctie en de lichtsensor bieden al veel comfort, en nu zorgen de Pulse Flashing- en de Eco Flashing-modus (dagrijmodus) voor nog meer veiligheid en betere zichtbaarheid. Nog een voordeel: tot 50u brandduur. De slanke en lichtgewicht BLAZE FLASH vormt daarmee een perfecte metgezel voor de racefietser, gravelbiker of mountainbiker.

Het nieuwe BLAZE FLASH achterlicht zorgt per direct voor meer veiligheid in het wegverkeer. Een geïntegreerde versnellingssensor herkent het remmen van de fietser. Dan gaan drie led’s fel branden en geven aan de andere verkeersdeelnemers aan dat de fietser remt. Vooral bij het rijden in groepen is dat een praktische functie.

Vier verlichtingsmodi om uit te kiezen

De fietsers kunnen kiezen uit vier verlichtingsmodi: In de nachtmodus brandt de BLAZE FLASH permanent gedurende tot wel negen uur. Twee rem-led’s zorgen naast de permanent brandende verlichting voor een grote signaalwerking. In de dagmodus is het achterlicht uitgeschakeld; alleen de remlichtfunctie is geactiveerd. De helderheidssensor herkent de hoeveelheid omgevingslicht en schakelt het achterlicht indien nodig automatisch aan en weer uit. Ideaal bij het passeren van tunnels of donkere bospaden. Daarnaast beschikt de BLAZE FLASH met accuvoeding over twee innovatieve knippermodi. De Pulse Flash kan meer dan elf uur met zijn drie knipperende rode led’s het verkeer op de fietser attent maken. De Eco Flash functie kent een nog langer uithoudingsvermogen met tot wel 50 uur gebruikstijd en één rood knipperende led. Dat zorgt voor veel veiligheid en rijplezier op lange tochten.

Het knipperende achterlicht is tot op een afstand van 500 meter te zien. Het past onopvallend maar zeer effectief op de zadelpen, kent een laag eigen gewicht en kan snel en zonder gereedschap worden bevestigd. Zodoende is het optimaal geschikt voor sportieve fietsers, forensen en mensen die veel fietsen. Binnen 3 uur is de accu weer volledig opgeladen. Net als alle USB-verlichtingsproducten van SIGMA beschikt de BLAZE FLASH over een laadindicator en is spatwaterdicht conform IPX4.

Voor meer informatie over de Blaze Flash ga naar sigmasport.com.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van