24-02-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Sigma Sport Pure 1: stijlvolle fietscomputer

De nieuwe PURE 1 uit de SIGMA TRENDLINE is puristisch en minimalistisch. Deze stijlvolle fietscomputer geeft met snelheid, afstand en rijtijd de basisfuncties aan. Bovendien is hij gemakkelijk te bedienen en extreem overzichtelijk. Het zeer grote scherm, de elegante vorm en de moderne kleur maken de PURE 1 tot de klassieker van de Trendline.

Zo puristisch als de PURE 1 is in de presentatie van zijn functies, zo eenvoudig is hij te bedienen. Het zeer grote scherm geeft in grote, goed afleesbare letters en cijfers over drie regels steeds tegelijkertijd de snelheid, de dagafstand en de dagrijtijd aan. Ook kunnen naast de snelheid de totaalwaarden voor afstand en rijtijd worden weergegeven. Met slechts één druk op de knop wisselt u tussen rit- en totaalweergave. Het zeer grote scherm is ook zonder hulpmiddelen afleesbaar voor fietsers met oogproblemen.

PURE 1 onderscheidt zich door zijn slanke ontwerp. Rondom het scherm is de behuizing zo klein mogelijk gehouden om een maximale visuele weergave binnen een minimaal ruimtebeslag mogelijk te maken. De bediening met slechts één toets is net zo eenvoudig als bijvoorbeeld het instellen van de computer. Alle gangbare wielmaten zijn voorgedefinieerd zodat u alleen de juiste maat hoeft te selecteren. U kunt echter ook de exacte waarde handmatig invoeren.

De nieuwe fietscomputer is verkrijgbaar in twee versies. Bij de PURE 1 wordt het signaal van zender naar ontvanger overgebracht met een kabel. Bij de PURE 1 ATS gebeurt de overdracht draadloos. ATS is het eigen, draadloze, analoge, gecodeerde systeem van SIGMA SPORT. Dankzij de signaalcodering is de overdracht storingsvrij. De montage is natuurlijk vlug en zonder gereedschap mogelijk.

Het apparaat onderscheidt zich door zijn moderne, slanke ontwerp, de eenvoudige menubediening en het extreem overzichtelijke, zeer grote, goed leesbare scherm. De PURE 1 kan daarnaast met de PC of MAC met de software SIGMA DATA CENTER en een optioneel verkrijgbaar docking station thuis uitgelezen en ingesteld worden.

Voor iedereen die vindt dat op de fiets minder meer is, zijn vanaf week 9-2016 de PURE 1 in Black met een adviesprijs van € 24,95 en de PURE 1 ATS in White met een adviesprijs van € 34,95 verkrijgbaar in de vakhandel. Meer informatie vind je op de website van Sigma Sport of de Facebook-pagina van het merk. Bekijk ook even bovenstaande filmpjes voor een impressie van de Pure 1.

 van