19-04-2021 - Nieuws

SIGMA versterkt samenwerking met atleten

De specialist in fietselektronica kondigt vandaag aan het team van merkambassadeurs te versterken. SIGMA is trots om samen met Marcel Kittel, Anne Terpstra, Karl Platt en Salim Kipkemboi het merk SIGMA verder te ontwikkelen.

Neustadt an der Weinstraße, 16 april 2021 – De 14-voudige Tour de France- etappewinnaar Marcel Kittel maakt nu ook deel uit van het SIGMA brand ambassador-team. “We zijn heel blij dat we Marcel Kittel voor ons hebben kunnen winnen. Zijn passie voor fietsen past 100 procent bij ons”, zegt SIGMA directeur Thomas Seifert. “Het staat voor alle dingen die we zo leuk vinden aan fietsen: genieten van fietsen, vrijheid, veiligheid en duurzaamheid. Zijn sympathieke en open manier van doen maakt Marcel Kittel de perfecte merkambassadeur voor SIGMA.”

„Fietsen is de mooiste hobby ter wereld“

In zijn lange carrière als profrenner met 19 etappezeges in de grote rondes en vele successen in wielerwedstrijden over de hele wereld, heeft Marcel Kittel de harten van de wielercommunity veroverd. “Na het einde van mijn carrière betekent fietsen meer voor mij dan alleen maar hard rijden op de racefiets. Fietsen is de mooiste hobby ter wereld. Je bent buiten, geniet van je tijd op de fiets met vrienden of familie en laat het dagelijkse leven achter je”, vertelt de 32-jarige enthousiast. “Samen met SIGMA wil ik mensen motiveren om meer te bewegen en te genieten van fietsen”, legt Marcel Kittel uit.

Marcel_Kittel

“Ik heb de helft van mijn leven op de fiets doorgebracht, zowel in het peloton als tijdens trainingen merk dat veiligheid in het dagelijks verkeer steeds belangrijker wordt, er zijn veel meldingen over onveilige situaties en ongelukken. Voor mij erg belangrijk om het probleem van de veiligheid op de fiets onder de aandacht te brengen, SIGMA biedt hier uitstekende oplossingen, bijvoorbeeld met het RAI Keurmerk Fietsverlichting voor de AURA fietsverlichting of middels het slimme BLAZE USB achterlicht met remlicht functie.

Dames Power – Anne Terpstra

De Nederlandse Kampioene MTB Elite Anne Terpstra is al zes jaar ambassadeur voor SIGMA. De 30-jarige, die uitkomt voor het GHOST Factory MTB Racing Team, is een van de meest succesvolle mountainbikers ter wereld en bovendien de eerste Nederlandse winnaars van een World Cup manche (Andorra). “Ik kijk er naar uit om in de toekomst nog nauwer samen te werken met SIGMA. Ik profiteer van de goede en betrouwbare producten tijdens training en in het dagelijks leven en sta volledig achter de waarden die het merk vertegenwoordigt. Dit is niet alleen erg belangrijk voor mij als atleet, maar ook voor mij als persoon. Ik kan vertrouwen op de producten van SIGMA en deze ook iedereen aanbevelen. Zo wordt het nog makkelijker om gewoon op de fiets te stappen, het fietsen te ervaren en ervan te genieten.”

Anne Terpstra_3

Een integraal onderdeel van de SIGMA-familie: Karl Platt

Karl Platt is al 14 jaar ambassadeur voor SIGMA. De vijfvoudig Cape Epic- winnaar is een integraal onderdeel van het mountainbiken geworden. Hij woont met zijn gezin heel dicht bij het hoofdkantoor van SIGMA en is bijna elke dag te vinden op zijn favoriete paden in de bossen rondom Neustadt. Dit is niet de enige reden waarom hij zich nauw verbonden voelt met SIGMA: “Voor mij is SIGMA het ‘origineel’ en heeft het de fietscomputermarkt al bijna 40 jaar gevormd. Zelfs mijn allereerste fietscomputer was toen een bedrade snelheidsmeter van SIGMA, die jarenlang heeft gediend ”, meldt de 42-jarige.

Karl Platt

Karl Platt is na zijn professionele carrière nog steeds actief in het wielrennen: hij racet voor Masters en neemt nu nog meer tijd om met SIGMA te werken. “Als merkambassadeur wil ik graag helpen om het merk SIGMA actief te promoten”, legt Karl Platt uit, die door de wielergemeenschap liefkozend “King Karl” wordt genoemd. “Ik heb veel ervaring met wielrennen en heb veel ideeën in mijn hoofd over hoe we het fietsen voor professionele en amateursporters kunnen verbeteren en ik kijk ernaar uit om deze te introduceren in de ontwikkeling van nieuwe SIGMA-producten.”

Uitzonderlijk talent: Salim Kipkemboi

Het merkambassadeursteam uit Neustadt wordt gecompleteerd door de 22- jarige Salim Kipkemboi. De Keniaan rijdt al vier jaar voor het Duitse UCI Continental Team Bike Aid en heeft in zijn jonge carrière al enkele opmerkelijke successen behaald. In 2018 werd hij de eerste Keniaan die een internationale professionele wielerwedstrijd won. “Voor mij betekent fietsen absolute vrijheid, niet alleen op de fiets”, legt Salim Kipkemboi uit. “Fietsen als professional heeft mijn wereld compleet veranderd. Ik zie veel van de wereld, ik kan mijn gezin onderhouden en mijn eigen toekomst opbouwen.”

Salim Kipkemboi3

Tegelijkertijd geniet Salim Kipkemboi als renner van Team Bike Aid van de vrijheid om optimaal te trainen en deel te nemen aan professionele wielerwedstrijden over de hele wereld. “Het is geweldig om als merkambassadeur voor SIGMA te rijden. SIGMA staat voor plezier en vrijheid tijdens het fietsen. Dat past erg goed bij mij en mijn verhaal. “

Salim Kipkemboi neemt binnenkort een kijkje achter de schermen bij SIGMA en zal jullie hierin meenemen en meer over vertellen.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van