SILCA brengt MATTONE GRANDE uit in de Benelux

SILCA introduceert vandaag de MATTONE GRANDE in de Benelux. Dit is het grotere broertje van hun bekroonde zadeltas MATTONE met het BOA® sluitsysteem. Mattone betekent baksteen in het Italiaans en bevat alle spullen die je nodig hebt voor drie lekke banden, zoals de binnenbanden, een multi-tool, een schoonmaakdoekje en je portemonnee voor je koffiepauzes.

Silca

Met de nieuwe MATTONE GRANDE heeft SILCA een “grotere baksteen” gecreëerd met een intern volume van 77 cm3, meer dan 2 keer de inhoud van de originele MATTONE (36 cm3). De MATTONE GRANDE kan tot 3 binnenbanden bevatten samen met twee CO2 patronen, twee bandenlichters en een multi-tool. Hij kan ook gemakkelijk tot twee 29×2.5 MTB tubes bevatten samen met CO2, bandenlichters en een multi-tool. De MATTONE GRANDE is ideaal voor die lange avontuurlijke ritten of wedstrijden waarbij je op alles voorbereid moet zijn.

Net als bij de originele MATTONE maakt een Hypalon riem met BOA® sluiting het pakket compleet. Deze sluiting heeft meer dan 15x de kracht van klittenband en gebruikt een klikmechanisme dat niet verschuift of losraakt, zelfs niet bij de meest extreme trillingen en schokken. Dit zorgt ervoor dat de MATTONE strak en veilig onder je zadel blijft zitten totdat je er weer bij wil.

MATTONE GRANDE specificaties

  • Interne contrasterende Ballistic Nylon Constructie
  • Waterafstotende buitenkant die afgesloten wordt met een premium waterafstotende YKK rits
  • Hypalon riem met BOA® L6 sluitsysteem en riemgeleider
  • Gevoerde Rail Guard beschermt zadel rails en zorgt voor eenvoudigere installatie
  • Één binnenvak met bijgevoegde credit card / geld sleuf
  • Zwart reflecterend SILCA logo zorgt voor stealthy hoge zichtbaarheid bij weinig licht

Over SILCA

SILCA is opgericht in 1917 door Felice Sacchi in een plaatsje net buiten Milaan in Italië. SILCA pionierde met luchtdrukmeters op de fietspomp, ze waren de eerste die hoge druk framepompen maakten en na de tweede wereldoorlog gebruikten ze als een van de eerste de nieuwe lichtgewicht materialen die hieruit voort gekomen waren. Later waren ze de eerste die CO2 gebruikte om snel je banden op te pompen als je langs de weg staat. 

Tegenwoordig bevindt SILCA zich in Indianapolis, Indiana, waar het bedrijf iconische producten blijft ontwikkelen. Deze zijn keer op keer  grensverleggend door gebruik te maken van de modernste technieken, productiemethoden en materialen.


Wielrenblad #1 2022 is nu te pre-orderen in de webshop. Klik hier voor de webshop. Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van