Silca T-Ratchet + Ti-Torque Kit 2nd Generation review

In het kort: De Silca T-Ratchet + Ti-Torque Kit 2nd Generation is een mooi ontworpen momentsleutel voor onderweg.

Waarom een momentsleutel voor onderweg?

Doorlichtgewicht aluminium en gevoelig carbon is de term ‘handvast’ geen bruikbaar begrip meer. Wil je geen schade aanbrengen aan je fraaie fiets of onderdelen, dan is een momentsleutel in je schuur onmisbaar. Maar wat als je onderweg een boutje wil aandraaien? Dat doen de meeste mensen dan weer wel op gevoel, wat volgens Silca leidt tot zeventig procent van de door gereedschap aangebrachte schade. Ofwel: een momentsleutel voor onderweg is ook onmisbaar. Daarom kwamen ze met de Silca T-Ratchet + Ti-Torque Kit 2nd Generation.

Getest:

De Silca T-ratchet + Ti-Torque kit 2nd generation is een fraai kitje voor onderweg. Met alles wat je nodig hebt om onderdelen aan te draaien op het juiste moment. De set bestaat uit een momentsleutel voor 2 tot 8 newtonmeter, een ratel, verlengstuk, inbus 2, 2, 5, 3, 4, 5 en 6 millimeter, Torx t10, t20, t25 en een kruiskop. Al dit moois wordt geleverd in een fraaie etui. Met deze verschillende opties ben je altijd in staat overal goed bij te komen en de sleutel is een mooi stukje vakmanschap. De bitjes passen overal in, hierdoor kun je de onderdelen naar eigen inzicht combineren en altijd een passende oplossing creëren. De ratel werkt zeker, zonder speling en alles is nauwgezet af te stellen. Wel even opletten met de momentsleutel, deze knikt niet zoals een grotere werkplaatssleutel door. Je ziet enkel de indicator verschuiven. Het is dus zaak deze goed in de gaten te houden en op tijd te stoppen met vast draaien. Zoals je mag verwachten van een tool als de Silca T-Ratchet + Ti-Torque Kit 2nd Generation, werkt en past alles fraai en is het van topmateriaal gemaakt. Wel is en blijft het een tool voor onderweg, hij vervangt niet een groter stuk gereedschap voor thuis. Hoewel het met 220 gram en een royaal etui misschien niet het kleinste stukje gereedschap voor onderweg is, doet het zijn werk zeer goed en is het een plezier om ermee te werken.

Pluspunten en minpunten van de Silca T-Ratchet + Ti-Torque Kit 2nd Generation

Pluspunten van de Silca T-ratchet + Ti-Torque kit 2nd generation:

  • Prachtig vakmanschap
  • Veelzijdig door modulair karakter
  • Geleverd in fraai etui

Minpunten van de Silca T-ratchet + Ti-Torque kit 2nd generation:

  • Prijzig
  • Vervangt geen set thuis

De prijs van de Silca T-ratchet + Ti-Torque kit 2nd generation is €135,95 en is te verkrijgen op https://silca.cc/.


De Silca T-Ratchet + Ti-Torque Kit 2nd Generation staat in Up/Down #5 2021, oftewel de special Lets Ride Bikes. Een special waarin de werelden van Wielrenblad en Up/Down Magazine samen komen! Lets Ride Bikes 2021 is te bestellen in de Soulwebshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk AppVoor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van