25-06-2024 - Mountainbiken, Nieuws

Silvretta Bike Arena: voel de adrenaline in trailparadijs Ischgl & Samnaun

Ontdek hier het trailparadijs Ischgl & Samnaun. Mountainbiken in Oostenrijk is een geweldige ervaring voor rijders die op zoek zijn naar ‘highlights’. Het startpunt van diverse, uitdagende en avontuurlijke routes en trails liggen immers op ongeveer 2.800 meter boven zeeniveau. Op de top geniet je van een prachtig uitzicht op de omliggende bergen, gevolgd door spannende afdalingen en een dikke adrenaline rush op de mountainbike.

Overigens: als je nog niet zoveel mountainbike-ervaring hebt, is dat geen probleem; kies gewoon een route die bij jouw niveau past! Blauwe routes zijn ideaal voor proeffietsers die nog maar net beginnen. Maar ook vind je hier uitdagende trails voor de echte diehards en snelheidsduivels. Kort of lang, makkelijk of uitdagend: in het grensgebied tussen Oostenrijk en Zwitserland vinden trailbikers de perfecte uitdaging voor hun vaardigheidsniveau. Op deze wijze fiets je over maar liefst 100 kilometer aan prachtige trails. In twee verschillende landen, door de connectie tussen Oostenrijk en Zwitserland.

Mountainbike Trails

Bekijk hier de trailkaart op de website van Ischgl om alle routes te zien, inclusief gedetailleerde informatie over moeilijkheidsgraden en meer. Hieronder lichten we alvast een aantal routes uit, die je kunt ontdekken in het trailparadijs Ischgl & Samnaun. Zoals de Viderjoch Trail, Flimjoch Trai, Smugglertrail en het gloednieuwe Silva Trails biketrailpark in Galtür.

Viderjoch Trail

Geschikt voor zowel beginners als gevorderde rijders voor fietsplezier van het hoogste kaliber. De Viderjoch begint bij het bergstation van de ‘Flimjochbahn’ en biedt vanaf het begin prachtig uitzicht over het indrukwekkende gebied. De route loopt aanvankelijk langs een goed onderhouden pad door rotsachtig terrein. Met zowel bochten als rechte stukken en gaat de route door steeds weelderiger vegetatie. De voltooide hoogtemeters worden duidelijk en je zult zeker genieten van het cruisen door de steeds groenere weiden op dit punt. Check de Viderjoch Trail op de website van Ischgl.

Flimjoch Trail

Geschikt voor zowel beginners als ervaren bikers, met fantastische panoramische uitzichten. Tijdens de constructie van deze nieuw aangelegde route is door de routebouwers nadrukkelijk aandacht besteed aan het integreren van veel steile bochten. Zodra je uit de Flimjochbahn kabelbaan stapt, gaat de trail richting de Idalp, die vanaf het begin zichtbaar is. De route is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een sportieve afdaling. Beginners kunnen hier eenvoudig hun bikeskills verbeteren. Gevorderde bikers kunnen veel snelheid maken op de Flimjoch single trail en naar beneden knallen. De prachtige panoramische uitzichten voegen extra charme toe aan deze route. Ontdek de Flimjoch Trail de website van Ischgl.

Smokkelwaar

Op de oude smokkelroutes van Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun werden ooit tabak, koffie en suiker tussen Oostenrijken Zwitserland vervoerd. Vandaag de dag worden ze beschouwd als droomtrails en mountainbikepaden. De gevarieerde negen kilometer lange trail is een hoogtepunt voor gepassioneerde mountainbikers. Elk jaar vindt er een officiële wedstrijd plaats met geweldige nevenactiviteiten langs de trail.

De Greitspitz-Salaaser Kopf route in Ischgl is een lange, gedeeltelijk blootgestelde trail die alleen geschikt is voor ervaren mountainbikers met een uitstekende conditie. De gravelweg slingert langs de bergkam, waarbij enkele beklimmingen zo steil zijn dat je de fiets omhoog moet duwen. Vanaf de Greitspitzbahn stoeltjeslift biedt de trail een gevoel van vrijheid, met de route die de bergkam volgt tot aan de Salaaser Kopf op meer dan 2.700 meter hoogte. Na de top begint een spannende afdaling, gevolgd door een rustige bosweg terug naar het Alp Trider Sattel bergstation. Hier kun je de Flimsattelbahn stoeltjeslift nemen om terug te keren naar het startpunt, of de route verlengen met de Duty Free Ride Laret-Samnaun. Ontdek de smokkelroutes op de website van Ischgl.

Silva Trails Park

Het seizoen opent dit jaar met twee nieuwe (en lange!) routes: de 16,3 kilometer langer Vesil-trail en de 12,8 kilometer langer Fimba-trail. Twee dik roodgekleurde trails met een hoogte van maximaal 2.872 meter. Voor beginners en families is er het gloednieuwe Silva Trails Park met een 6,67 kilometer lange flowtrail. Het gloednieuwe Silva Trails bike park in Galtür opent zijn (kabelbaan)deuren voor het eerst op 14 juli 2024, en jij kunt erbij zijn! Je kunt 15 kilometer aan fietspaden verwachten, variërend van eenvoudig tot matig moeilijk, en een ruime oefenruimte inclusief een transportband. De Silva Trails bieden de ideale ervaring voor gezinnen met kinderen en voor iedereen die zijn eerste ervaringen met trailbiken wil opdoen.

Ontdek de regio Ischgl

Ischgl is een hoogalpiene bestemming in de Oostenrijkse Alpen, die vier dorpen omvat: Ischgl, Galtür, Kappl en See. Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende berglandschap met talrijke toppen boven de 3.000 meter. Ischgl is een populaire bestemming voor outdoor-activiteiten, zowel in de winter als in de zomer.

Ischgl biedt uitgebreide mogelijkheden voor zowel mountainbiken als e-biken. Het gebied beschikt over een netwerk van goed gemarkeerde fietspaden en trails, variërend van eenvoudige routes voor beginners tot uitdagende trails voor ervaren mountainbikers. Met e-bikes kun je moeiteloos langere afstanden en steilere beklimmingen overwinnen, waardoor het hele gebied toegankelijker wordt.

Silvretta Premium Card

Alle kabelbanen in het gebied zijn geopend tot 13 oktober 2024. Deze kabelbanen maken het eenvoudig om snel toegang te krijgen tot de hoger gelegen trails en panoramawegen, ideaal voor zowel wandelaars als fietsers. De Silvretta Premium Card biedt talloze voordelen voor bezoekers van Ischgl. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van de kabelbanen, wat ideaal is voor fietsers die snel de bergtoppen willen bereiken. Daarnaast krijg je toegang tot openbare zwembaden, het Alpinarium in Galtür en nog veel meer. Deze kaart is een must-have voor iedereen die het maximale uit zijn verblijf in het Paznauntal wil halen.

Accommodaties voor fietsers

Voor het boeken van accommodaties kun je terecht op de website. Op deze website heb je de mogelijkheid om te filteren op MTB-accommodaties met een speciale certificering. Deze accommodaties zijn speciaal ingericht om aan de behoeften van mountainbikers te voldoen, met faciliteiten zoals fietsverhuur, reparatieservices en veilige opslagruimtes voor fietsen.

Events

In Ischgl worden ook diverse bike-events georganiseerd in dit mountainbike walhalla. De Ischgl Ironbike is een uitmuntend fietsevenement dat ook interessant is voor licentiehouders. De “extreme route” – de Ischgl Ironbike Marathon – is de meest uitdagende optie, maar alle andere routes zijn ook behoorlijk veeleisend. De Ischgl Ironbike is echter niet alleen voor doorgewinterde professionals – het biedt ook geweldige opties voor opkomend fietstalent. Zo kunnen jonge rijders hun vaardigheden tonen en tegen hun leeftijdsgenoten strijden bij de Kids & Juniors Trophy, gepresenteerd door Volksbank Tirol. Met verschillende routes voor elke leeftijdsgroep is er voor iedereen een geschikte optie. Een bekende klassieker is de Short Track: zoals de naam al doet vermoeden, ligt de focus niet op afstand. De Short Track Race draait om snelheid en techniek, waarbij deelnemers de bochtige paden tussen twee tegenovergestelde heuvels in Ischgl moeten navigeren. Ook kun je meedoen aan events als de Bike Marathon en het Open E-Bike Kampioenschap.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het trailparadijs Ischgl & Samnaun kun je terecht op de website van het gebied. Check ook onderstaande links voor meer informatie over mountainbiken in Ischgl.

 van