27-06-2012 - Mountainbiken, Nieuws

SIX 4 SEMMY

15 September 2012 Noteer deze datum alvast in je agenda want op die dag organiseerd MBC de NoordBikers de ‘6-uurs benefiet race’ te Noordwijk ten bate van www.stichtingsemmy.nl

Wat is het doel? 
Het doel van deze 6-uurs race is om door middel van het inschrijfgeld zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Semmy. 100% van het inschrijfgeld gaat dan ook naar Stichting Semmy.

Hoe werkt het?
De wedstrijd staat open voor solo rijders en teams van minimaal 2 en maximaal 4 personen. De solo rijders volbrengen de 6 uur, zoals de naam al zegt, alleen. De teams rijden om de beurt en mogen gedurende de 6 uur zo vaak van rijder wisselen als zij willen.

Hoe kan ik deelnemen?
Je kunt deelnemen door je in te schrijven.  Bij inschrijving geef je aan of je solo rijdt of dat je in teamverband deel neemt. Stuur een mailtje naar noordbikers@gmail.com met de volgende info:
Onderwerp=Six4Semmy Inschrijving
Naam:
Straat:
Teamnaam:
Plaats:
Individueel/Team:
E-mail:
Eventueel vragen:
Door in te schrijven verklaar ik op eigen risico mee te doen.

Tot wanneer kan ik inschrijven? 
De inschrijving is al geopend en kan alleen via voorinschrijving. Wacht niet te lang want de inschrijving stopt als het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Waar wordt deze race gehouden?
De locatie is het heuvelachtige bos in de Noordwijkse duinen. Er wordt een rijderskwartier opgezet in het Piet Florisdal bij Duindamse slag te Noordwijk.
Parkeren kun je op parkeerplaats ‘P Duindamseslag’ Noordwijk.

Hoeveel is het inschrijfgeld?
Om mee te doen als solo rijder betaal je minimaal 25 euro en het minimum bedrag voor teams is 100 euro.
De race is een benefiet race dus alle opbrengsten gaan naar Stichting Semmy. Het inschrijfgeld is een minimum bedrag maar wij gaan ervanuit dat een ieder die meedoet zijn best gaat doen om zich voor een hoger bedrag te laten sponsoren. Dit bedrag dient minimaal 7 dagen van tevoren (dus op 8-9-2012) bijgeschreven te staan op het volgende rekening nummer: 1603.13.775 t.n.v. ‘MBC de NoordBikers’ onder vermelding van ‘six4semmy’ en ‘naam’/’teamnaam’.

Wat is de starttijd?
De race wordt om 10.00 uur gestart d.m.v. ‘Le Mans Start’. Het startschot zal worden gelost door Tibor Gijssen (marathonrijder en kanker survivor) en Jan vd Vossen (7 jaar oud, leeft met een Opticus Glioom).
Onderstaand kun je bij ‘Dagindeling’ het hele tijdsschema van de dag nalezen.

Kan ik ergens folder materiaal vinden om sponsors te kunnen werven?
Hier kun je de poster downloaden om uit te printen en op te hangen: poster_six4semmy.jpg
Jazeker, gaat u voor het downloaden van folder en flyer materiaal naar www.stichtingsemmy.nl/downloads om te downloaden wat u nodig heeft.

Parcours: 
4,2 km met 35 hm per ronde. Het is een uitdagende route door het heuvelachtige bos in de Noordwijkse duinen. Het bevat veel technische singletracks, uitdagende afdalingen en pittige klimmetjes. Daarnaast word er gereden over fietspad, schelpenpad en gras.

Wisselzone: 
Er is een wisselzone ingericht. Hier mag door teams iedere ronde van rijder gewisseld worden.

Teamplaatsen:
Ieder deelnemend team mag kostenloos een partytent plaatsen op de daarvoor aangewezen plek in het Piet Florisdal. Wij adviseren hiervan gebruik te maken!

Wc/kleedgelegenheid:
Er zijn wc’s beschikbaar in het piet Floris dal. Er is verder geen kleedgelegenheid. Hiervoor raden wij u aan een eigen partytent mee te nemen.

Prijzen:
Er zijn ereprijzen voor de eerste 3 teams en de eerste 3 solorijders die het meest aantal ronden in 6 uur rijden.
Daarnaast zal er ook een aparte ranglijst opgemaakt worden van solo rijders en teams op volgorde van opgehaald sponsor bedrag. Hiervoor zal op 15 september tevens een aparte huldiging worden gehouden!
Let wel, voor de ranglijst van sponsorgelden wordt uitgegaan van het bedrag dat vóór de race (uiterlijk op 8-9-2012) is overgemaakt. Bedragen die na deze datum nog worden toegevoegd kunnen helaas niet worden meegerekend.

EHBO:
Er is een ehbo post aanwezig. Dit word verzorgd door ‘Eerste hulp bij Evenementen.nl

Tijdswaarneming:
Voor de tijdswaarneming van de estafette wordt gebruik gemaakt van Mylaps. Hierdoor zal het tijdens de wedstrijd mogelijk zijn om de onderlinge verschillen nauwkeurig bij te houden. Na de wedstrijd zal de uitslag zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden via internet. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze partner MTB-Noordwest.

KNWU Basislicentie:
Voor steeds meer evenementen zal je tegenwoordig een KNWU basislidmaatschap nodig hebben. Het KNWU basislidmaatschap is vereist omdat de Noordbikers zijn aangesloten bij de KNWU. Alle evenementen die de Noordbikers organiseren zijn op deze manier verzekerd via de KNWU. De verzekering dekt deelnemers, vrijwilligers en de organisatie voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Persoonlijke Ongevallen (PO) en rechtsbijstand. Een veilig gevoel voor ons en voor jullie.
De daglicentie die vroeger in de inschrijfkosten van het evenement verwerkt zat en waar je dus eigenlijk niets van merkte is per 1 maart 2011 komen te vervallen. Wie nog geen KNWU basislidmaatschap heeft kocht vroeger een daglicentie. Nu word je automatisch lid van een bij de KNWU aangesloten vereniging. Je hoeft hier zelf niets voor de doen en er hangen geen verdere verplichtingen aan vast. Dus alleen als je nog geen KNWU basislidmaatschap hebt zal de vereniging je inschrijven bij de KNWU, je ontvangt dan automatisch een basislidmaatschap KNWU.
Doordat het KNWU basislidmaatschap vereist is lijkt het misschien alsof de estafette alleen voor snelle mannen en vrouwen geschikt is…..niets is echter minder waar! De 6-uurs estafette is geschikt voor rijders van alle niveaus…!!

Dagindeling:
8.30 tot 9.30 – Afhalen startnummers en chips
8.00 tot 9.30 – Opbouwen teamtenten en parcoursverkenning
9.45   – Opstellen voor de start
10.00 – Start 6 uurs race
16.00 – Finish van eerste team/solorijder
17.00 – Huldiging

 van