11-02-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Sjeik denkt aan ventilatoren langs het WK-parcours

Het WK-wielrennen vindt dit jaar plaats in Qatar en deze keuze is met recht opmerkelijk te noemen, hierdoor heeft de organisatie bakken vol met kritiek over zich heen kreeg. Sjeik Khalid bin Ali al-Thani denkt echter de oplossing gevonden te hebben; ventilatoren met waterdamp. 

Ondraaglijke hitte
De organisatie rondom het WK wielrennen in Qatar zegt tegen Sporza zich bewust te zijn van de hitte en de gevaren die dit met zich meebrengt. “We willen het de renners nochtans zo comfortabel mogelijk maken”, vertelt sjeik Khalid bin Ali al-Thani. Er zijn plannen om in bepaalde zones ventilatoren te plaatsen die waterdamp verspreiden. Zo wordt het op die plaatsen koeler, waardoor de renners er een beetje kunnen recupereren. Daarnaast denken we ook aan extra bevoorradingszones, waar meer water kan worden uitgedeeld. We willen de renners zo comfortabel mogelijk maken.”Untitled-22

Een uitdagend WK-parcours
Het WK beschikt over een uitdagend en technisch parcours. De lokale ronde is gevuld met meerdere rotondes en scherpe bochten waarbij de een nog verraderlijker is als de ander. Greg Van Avermaet en co hebben geen hoge pet op van het parcours in Qatar, “Een kermiskoers, een kartingcircuit, een criterium….” liet de Belgische professional weten aan de pers. De sjeik geeft gehoor aan de klachten en liet weten zelf al voorgesteld te hebben om enkele gevaarlijke rotondes te verwijderen, aldus Khalid bin Ali al-Thani. “Uiteindelijk hebben we er toch een uitdagend parcours van kunnen maken. Het is technisch met veel bochten. Fans kunnen er bovendien gemakkelijk hun weg vinden en de renners aanvuren.”

Voor meer wielrenverhalen, nieuwtjes of reviews, check je ons op Facebook.

Bron: Sporza

 van