08-03-2015 - Snowboarden, Nieuws

Skidôme talenten Erik en Ziggey op weg naar WK in China

Het is zover, Skidôme talenten Erik Bastiaansen en Ziggey van Bouwhorst zijn op weg naar China voor het jeugd wereldkampioenschap snowboarden in Yabuli. Woensdagavond stapten zij op het vliegtuig om zich de komende dagen voor te bereiden op het onderdeel slopestyle. De wedstrijd zal op 10 maart plaatsvinden.

De kwalificatie voor het jeugd WK volgde na de topprestaties van Erik en Ziggey op het World Rookie Fest in Livigno. Dat de jongens hun plek op het WK meer dan verdiend hebben, bewezen ze vorige week nogmaals tijdens de finale van het Trentino Rookie Fest 2015. Erik knalde tijdens een perfecte run door naar het podium en werd eerste. Ziggey wist met een mooie prestatie de vierde plek veilig te stellen. Volgende week zijn de jongens van plan opnieuw een fantastische run te rijden en zich daarmee te kwalificeren voor de Youth Olympics Games 2016.

“Als trotse sponsor wensen wij Erik en Ziggey enorm veel succes. Deze twee jongens zijn het afgelopen seizoen boven zichzelf uitgestegen en hebben laten zien dat zij behoren tot de wereldtop. Een mooi voorbeeld voor alle wintersporters die, zoals Erik en Ziggey, bij ons op de baan zijn begonnen. Daar zijn we ontzettend trots op.” Aldus Nicky Broos, algemeen directeur van Skidôme.

Volg Erik en Ziggey
Benieuwd naar het verhaal van Erik en Ziggey op weg naar het WK in China? Volg ze via skidome.nl/china.

 van