15-09-2014 - Skiën, Nieuws

Skigebied Paradiski investeert 38,6 miljoen euro

De organisaties die de skiliften uitbaten in skigebied Paradiski (Savoie, Frankrijk), hebben afgelopen zomer alles in het werk gesteld om investeringen voor een totaalbedrag van 38,6 miljoen euro (excl. BTW) af te ronden.

Het gaat om werkzaamheden in het hele skigebied voor de bouw en vervanging van skiliften, de aanleg van nieuwe infrastructuren voor allerlei activiteiten en vooral de bouw van MILLE 8. Dit is een nieuwe ruimte voor nooitgeziene belevenissen met een programma vol comfort, welzijn, spel, spektakel, vreemde ervaringen en avondski. De accommodatie staat in het teken van de wintersporten en ontspanning op grote hoogte, met activiteiten voor overdag en voor ‘s avonds. Hierdoor wordt een skidag zes dagen verlengd tot 19.30 uur en op donderdag tot 20.30 uur. Er is een bobslee-experience piste met videoprojectie, muziek en een tunnel. Voor de beginners is een speciale ruimte en zo ook voor kinderen, met onder andere iglo’s en een baby funpark. In december 2015 wordt er nog een locatie geopend met een restaurant, seminarzalen, golfsimulator, club, boetiek met streekproducten en een snackbar.

mille 8 klein

Zwemmen

Midden in MILLE 8 ligt een aquafuncenter met uitzicht op de Mont Blanc. Het center beschikt over een buitenbad, een overdekt speelbad, bubbelmassage bedden, jaccuzi’s, stroomversnellingen, grotten, een wellnesscenter en een fitness ruimte. Voor de kids zijn er speciale waterspeelruimtes.

Liften

Het aantal liften is ook uitgebreid, de nieuwe lift vanaf Les Arcs naar MILLE 8 (Les Villards) duurt slechts 2 minuten en 40 seconden. In La Plagne is er een nieuwe 8-zetellift neergezet (Les Colosses) tussen Plagne Bellcôte en Plagne Centre.

Mille-8_MAP_Espace_loisirs

Fun

In la Plagne staat fun altijd centraal. Het is de bedoeling van het gebied om je een unieke en een totaal andere ervaring te laten beleven. Een onderdeel dat centraal staat in dit doel is de bobsleepiste ‘L’Eldorado’. Tussen Bellcôte en Belle Plagne wordt een beleving gecreëerd in de nieuwe tunnel, dit wordt gedaan met gebruik van videoprojectoren.

Beginners

Plagne-Montabert heeft aan de beginners gedacht door middel van een speciaal ingerichte spelzone. CoolSki heeft circuits en ruimte afgebakend waar skiërs risicoloos (opnieuw) kennis kunnen maken met het snowboarden of skiën.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Paradiski.

 van