SKS Air-X-Plorer Digi 10.0, Robuuste vloerpomp met digitale display

Hoewel SKS-pompen al flink wat jaren bekendstaan om hun lange levensduur en accuraatheid, haalt het Duitse bedrijf dit toch extra aan in de slogan “Voor het leven”. De nieuwe SKS Air-X-Plorer Digi 10.0 is een vloerpomp met een digitale drukmeter, zodat je ook kleine druk verschillen kunt realiseren. Als gevolg van bredere velgen, tubeless banden en inserts zoals Cush Core, is het de laatste jaren steeds belangrijker geworden op welke druk je rijdt. Als in: je kunt je bike veel beter tunen met enkel een aanpassing in bandendruk. Dat vraagt om een pomp die ook exact de aanwezige druk kan weergeven. En dat kan deze pomp, tot weltweecijfers achter de komma. Je sluit de Multi Valve-kop direct aan op alle soorten ventielen en de 120 centimeter lange slang komt overal makkelijk bij.

Het geheel van de SKS Air-X-Plorer voelt robuust aan, een stevige stalen pompbuis is voorzien van een metalenvoet waarop de royale drukdisplay prijkt. Ook tijdens het pompenmerkje dat het een stevig geval is, duidelijk gemaakt voor vele jaren pompplezier. Pompen gaat vlot en de display is zeer accuraat (we hebben het gecontroleerd met een hoogwaardige digitale drukmeter). Navraag leert dat nagenoeg alle onderdelen los verkrijgbaar zijn (en blijven),zodat je deze pomp mogelijk een leven lang bij je kan houden.

Het handvat, dat van kunststof is, heeft een zachte en prettige grip. Twee maanden gebruik heeft ervoor gezorgd dat de SKS Air-X-Plorer Digi 10.0 voortaan vooraan staat en dat onze ‘oude’ pomp intussen een plaatsje bij schoonmoeder heeft gekregen. Trouwens, SKS geeft vijf jaar garantie op de pomp en twee jaar op de elektronica.

  • Heldere, grote en nauwkeurige display
  • Pompt prettig en snel
  • Robuust
  • € 59,99
  • sks-germany.com
 van