SKS Airchecker 2.0 Review

SKS Airchecker 2.0

Het belang van de juiste hoeveelheid lucht in je banden is momenteel misschien wel belangrijker dan ooit binnen het mountainbiken. Doordat er meer tubeless gereden wordt, velgen in diverse breedtematen verkrijgbaar zijn is bandenspanning de leukste en goedkoopste manier om zelfstandig je bike te tunen naar je eigen rijstijl, ondergrond of weersomstandigheden.

En de spanning meten doe je niet door een beetje in de band te knijpen, dit is een exacte wetenschap. Wanneer de spanning tussen 1.6 en 1.7 bar al merkbaar is, wil je dit ook exact weten en niet gissen. Hiervoor gebruik je een bandenspanningsmeter (scrabble, anyone?) waarmee je de exacte spanning, tot twee cijfers achter de komma kunt aflezen. Wij testten de SKS Airchecker 2.0!

De inmiddels tweede generatie van deze spanningsmeter ziet er gelikt uit met een mooi hoekig ontwerp met zowel een robuuste rubber grip als een glossy voorkant. Aan de voorzijde vind je de display met twee knoppen, één voor het aan en uitzetten, één om van modus te veranderen. Daarboven vind je een draaibare knop, die je op het ventiel klikt. De kop is draaibaar voor zowel Schrader als Presta ventielen. Naast deze kop zit nog een oranje deflate knop, om lucht mee uit te laten.

Het gebruik

Het gebruik is simpel, je draait je ventiel open, zet de kop er voorzichtig doch stevig op, dan even wachten op de piep die aangeeft dat de spanning gemeten is. Klaar. Je kunt met de modusknop zowel de bar als PSI-instelling wijzigen, ook nadat je de spanning hebt gemeten. Wat het handigste werkt is, om voor het meten, je banden wat harder op te pompen dan gewenst en de Airchecker 2.0 in te stellen op continu meten. Wanneer je dan je spanning meet, kun je er met de deflate knop lucht uitlaten en zal de Airchecker steeds de huidige druk weergeven. Op deze manier werk je eenvoudig toe naar de gewenste spanning. Wat dan enkel rest, is rijden en voelen.

Met slechts 55 gram neem je ‘m ook eenvoudig mee om eventueel onderweg nog eens van spanning te wisselen. Voor €24,99 mag het eigenlijk niet ontbreken in je schuurtje.

 

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van