14-03-2021 - Wielrenblad, Leesvoer

SKS Airflex Racer review

De pompen uit de SKS Airflex Racer lijn van het Duitse SKS hebben als kenmerk dat er een flexibele rubber slang verborgen zit in de pomp. Die hoef je niet eerst op zijn plek te schroeven: als je wilt pompen, open je de dop en trek je deze rubberen slang eruit. Deze schroef je op het ventiel en pompen maar, zonder dat je jezelf in allerlei onhandige posities moet wringen, of dat je pijn in je handen krijgt van het drukken van de pomp tegen het ventiel. Doordat de slang van de SKS Airflex Racer kan roteren – handig bij het op het ventiel schroeven – is er ook geen kans dat hij tijdens het pompen loskomt wanneer je wat al te wild doet. De SKS Airflex Racer pompt je bandjes op tot acht bar, tegenwoordig wel zo’n beetje het maximum. 

De SKS Airflex Racer heeft een zwarte aluminium behuizing met een rubberen greep en ziet er strak uit. Een degelijk afdekdopje beschermt het binnenwerk met de slang erin tegen vuil. Mocht je de SKS Airflex Racer naast je bidon willen hangen, hij wordt geleverd met een houdertje. Tijdens het pompen is het verschil met een pomp die direct op het ventiel gaat aanzienlijk: door de extra bewegingsvrijheid hebben je armspieren het veel minder zwaar. Tevens heeft je ventiel niet meer te lijden onder het geweld van het pompen en is een breuk daardoor uitgesloten. De ergonomische inkeping en ruime rubberen grip van deze SKS Airflex Racer voorkomen pijn aan de handen. Wel even opletten met het schroefventiel van de pomp, bij het losdraaien wil je voorkomen dat je de ventielkern losdraait: zorg dus dat deze goed vastzitten. Door het ventiel te draaien kun je zowel Presta- als Schrader-ventielen tackelen. Het gewicht van de SKS Airflex Racer is 105 gram en doet weinig aanslag op je fietsgrammen. Het degelijke SKS-ontwerp doet ons vermoeden dat deze pomp nog wel even meegaat.

Prijs: €29,99

Voor meer informatie kan je terecht op de website van SKS Germany.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van