29-06-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

SKS Compit+ – Review

Waar kijken we naar? 

de SKS Compit+ is een solide systeem om je telefoon op je stuur te bevestigen en deze tevens op te laden. 

SKS Compit+ stuurmount

Waarom is dit tof? 

Wanneer je een krachtige smartphone hebt en nog geen navigatie-apparaat, dan is het niet onlogisch om je telefoon te gebruiken als gps-apparaat. Oké, hier zitten een aantal voor- en nadelen aan, maar daar gaan we hier niet op in. Wanneer je je telefoon in wilt zetten om te navigeren dan wil je natuurlijk dat deze goed blijft zitten. Dat deze zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is. En dat deze niet binnen no-time je batterij leegzuigt. En laat dit nu precies zijn wat de SKS Compit+ doet. Tevens kun je nog verlichting of zelfs een bidonhouder aan de mount bevestigen. Mocht je je afvragen waarom je dat zou willen, googel eens op adventure-races. 

Wat vonden wij ervan? 

De SKS Compit+ voelt heel solide aan, eenmaal gemonteerd voel je dat deze nergens meer heengaat. De telefoon kun je of voorzien van een 3M-sticker met bevestigingsplaatje of je steekt hem in een speciale hoes. Door de telefoon een kwartslag te draaien bevestig je hem op de mount, wat ook weer supersolide aanvoelt. Via een plastic lipje aan de achterzijde ontgrendel je de telefoon weer. Wanneer je extra power nodig hebt monteer je eerst het meegeleverde powerpack op de mount, daarop klik je dan weer je telefoon. Klinkt lomp, is het niet. Deze powerpack ondersteunt NFC en draadloos opladen, maar je kan ook met een kabeltje je telefoon verbinden. Het systeem klikt makkelijk los, zodat je onderweg ook even snel een foto kunt maken. Nog sterker, we pakten hem met deze mount sneller dan wanneer we ‘m uit onze rugtas hadden moeten vissen. We hebben eigenlijk niets te zeuren, het systeem doet exact wat het zegt te doen en dat doet het goed. We hebben de SKS Compit+ zowel in Nederland als over de grens op de rauwere trails gebruikt (wat in het begin echt wel even spannend was), maar de telefoon blijft gewoon keurig op zijn plek. We zijn niet gecrasht, wat er dan gebeurt durven we niet te zeggen.  

Voor wie is de SKS Compit+? 

Voor iedereen die graag wil navigeren op zijn smartphone, maar niet wil dat deze gedurende de eerste afdaling langzij komt vliegen.  

Info 

sks-germany.com 
Prijs € 80,- (inclusief batterypack)


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van