SKS Germany behaalt recordomzet in 100e jubileum jaar.

Het jaar 2021 was in twee opzichten bijzonder voor SKS GERMANY: de producent van fietsaccessoires uit Sundern kijkt terug op de viering van haar 100-jarig bestaan ​​én behaalde een recordomzet van circa 87 miljoen euro. Er rolden in 2021 1,2 miljoen fietspompen, 4,5 miljoen vaste en 2 miljoen steekspatborden van de band. Deze werden geëxporteerd naar meer dan 60 landen wereldwijd. Ook in Engeland werden – ondanks de Brexit – mooie verkoopsuccessen geboekt.

“De sterk gestegen verkoop van fietsen en e-bikes, mede veroorzaakt door de coronapandemie, bracht ons volle orderboeken, maar ook stevige nieuwe uitdagingen”, vat salesmanager Marcel Spork samen. “Op diverse plekken waren extra ploegendiensten gevraagd en we namen vijftig nieuwe personeelsleden aan. Ook nu nog staan er de nodige vacatures open. We danken dit recordjaar vooral aan de gemotiveerde inzet van alle SKS-medewerkers. En uiteraard aan alle enthousiaste SKS-dealers die onze producten bij hun klanten onder de aandacht brachten.”

Made in Germany-strategie loont

Ook algemeen directeur Michael Beste is heel tevreden over het recordjaar: “Onze Made in Germany-strategie werpt zijn vruchten af. Veel van onze concurrenten produceren in het Verre Oosten, en dat gaf ons duidelijke concurrentievoordelen. Dankzij de directe contacten en korte logistieke lijnen konden we steeds een goede levering garanderen.”

Ook in de toekomst blijft SKS GERMANY in Duitsland produceren, op de locatie in Sundern te Sauerland. Met slimme investeringen in de technische infrastructuur, in innovatieve producten en in personeelsontwikkeling. Ook wordt er een nieuw logistiek centrum gebouwd, met ruimte voor zo’n 5.000 extra magazijnstellingen. “Het belang van  fietsen en e-bike’s zal verder zal toenemen, daarom zijn we goed voorbereid op wederom een jaar van sterke groei”, aldus Michael Beste.

 van