05-11-2014 - Mountainbiken, Nieuws

SKS Germany helpt fietsers onderweg

Een lekke band of een afgelopen ketting: pech onderweg is nooit prettig. In het Duitse Sauerland plaatste SKS Germany afgelopen zomer een lucht- en reparatiestation voor passanten, bij een lokaal restaurant in een populair fietsgebied.

Met een SKS AIRWORX vloerpomp en kleine gereedschappen om zelf je band te repareren of reparaties uit te voeren. Het station komt voort uit een samenwerking met het Poolse bedrijf IBOMBO. Eerder creëerden deze twee bedrijven al het hoogste luchtpompstation ter wereld, in de ijle lucht van de Himalaya. Het initiatief blijkt een groot succes: veel passanten maakten er gebruik van. Ook in Nederland wordt daarom gekeken naar geschikte locaties. Restaurants en (fiets)winkels langs drukke fietsroutes worden door SKS Germany aangemoedigd om zich bij hen te melden.

Kwaliteit staat voorop in het station. De materialen moeten ‘hufterproof’ zijn en ook na maanden in de buitenlucht nog steeds perfect werken. Dat bepaalde de keuze voor de robuuste SKS AIRWORX vloerpomp, met de hoog geplaatste en daardoor goed afleesbare manometer. Deze baanpomp is bovendien geschikt voor alle soorten ventielen. Het seizoen is probleemloos doorstaan en veel fietsers waren ermee geholpen. Het station is nu opgeslagen en wordt bij de start van het nieuwe fietsseizoen weer opgebouwd.

Ook in Nederland

Ook in Nederland worden mogelijkheden voor het plaatsen van SKS-luchtstations onderzocht. Voorkeurslocaties zijn restaurants en (fiets)winkels op drukke knooppunten van fietsroutes, waar zoveel mogelijk fietsers geholpen kunnen worden. Geïnteresseerden kunnen zich bij SKS Germany aanmelden, door een e-mailbericht te sturen naar linda.ullmann@sks-germany.com. Check ook nog even de website van SKS Germany.

Pumpstation_SKS_R_Cafe_01

 van