15-07-2011 - Skiën, Nieuws

Skullcandy Rail Battle

Zaterdag 25 juni vond de 5de editie van de SkullCandy Railbattle plaats, buiten naast de pistes van Snowworld in Zoetermeer.

Volgens veel mensen is dit toch wel “de” wedstrijd van Nederland als het gaat om freestyle skiën. Gerben Verwij, de host van het evenement, had weer alles uit de kast getrokken om dit evenement een spektakel te maken.

Foto’s: Michiel Rotgans

De set-up speciaal gebouwd voor deze wedstrijd bestond uit een down setup box, downrail, downrail met donkey, dubbel kink en als special feature een close out rail (flatrail die 90 graden hoek aan het einde heeft). Hoewel de inrun en landing door Snowworld van sneeuw waren voorzien, is de set-up gemonteerd op houten trappen wat vallen op z’n zachts gezegd geen aantrekkelijke optie maakt.

Jammer genoeg werkte het weer niet zo goed mee als de afgelopen jaren en konden de paraplus te voorschijn worden gehaald. Gelukkig waren de rijders hier niet van onder de indruk en gingen gewoon door met hun voorbereidingen.

De skiërs mochten beginnen en het ging meteen goed los. Naast Nederlanders uit het hele land waren skiërs uit Duitsland en België afgereisd naar Snowworld. Het niveau lag dit jaar een stuk hoger dan andere jaren en je kon zien dat riders flink geoefend hadden.

Spectaculaire tricks vlogen het publiek om de oren. Harde combo’s (verschillende tricks tijdens 1 slide) werden geland.

Jammergenoeg waren er maar 2 dames die moedig genoeg waren om op het toneel te verschijnen. Canisia Romani werd eerste met een frontside 270 van de downrail. Nieuwkomer Isabeau Ladage deed het ook erg goed en werd 2e.

Bij de mannen waren er verschillende riders die de tricks hadden om het evenement op hun naam te schrijven. Onder andere Sebastiaan Renooy met 270 on switchup’s, Jimi Daalman met Lipslide switchups, Lukas Feitsma en Torge Nagel allebei met lipslide 270’s en Mees van Lierop met switch on. Ook was er erg veel respect voor Alex Visser met zijn 450’s, die het erg goed deed voor zijn eerste railbattle.

Het was erg spannend tot het einde wie er met de titel van door zou gaan. Uiteindelijk bleek Lukas Feitsma weer de sterkste rider en won voor de 3e keer achtereenvolgens de Skullcandy Railbattle.

1. Lukas Feitsma
2. Torge Nagel
3. Mees van Lierop

1. Canisia Romani
2. Isabeau Ladage

Skullcandy Railbattle werd mede mogelijk gemaakt door CV constructions, Thrillseeker en Skullcandy.

Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij!

 

 van