11-08-2010 - Windsurfen, Nieuws

Slalom XL 2010

Afgelopen najaar werd de eerste editie van de Slalom XL gewonnen door Peter Heida. Het was een succesvolle wedstrijddag met veel wind en tevreden deelnemers. Ook dit seizoen wordt er in Almere weer een Slalom XL serie georganiseerd met als doel een toegankelijke en spectaculaire slalomserie neer te zetten. Er komen 6 afroep events waarbij er wordt gevaren op lange, maar ook creatieve banen. De insteek blijft; weinig regels, lekker surfen en fun voor een brede groep windsurfers.

 

 

Het te gebruiken materiaal is mede daarom beperkt tot de volgende maten: boards max 85 cm, sails max 10.0 m2, vin max 50 cm.

Er wordt geraced onder het begrip planing conditions voor slalom, zonder een concrete windlimiet. De wedstrijdleider beslist hierover. In dit geval is dat Adri Keet. Dus ervaring genoeg voor een geslaagde competitie!

Dit jaar verdelen we het veld in een gold- en silverfleet zodat de meer recreatieve wedstrijdsurfers en nieuwkomers ook op hun eigen niveau een competitie hebben.

Op de zaterdagen 9, 16, 23 en 30 oktober, 6 en 13 november (maximaal 4 wedstrijddagen) worden de SlalomXL wedstrijden georganiseerd. De locatie is afhankelijk van de windrichting Almere Haven bij de surfclub of Pampus Haven.

Er is dit jaar ruimte voor maximaal 60 deelnemers. Daarom geldt de regel vol=vol. Inschrijfinformatie;

– Inschrijven voor 1 september, €30. Daarna €40 voor de serie of €22,50 per dag

– Stuur een email met je zeilnummer, leeftijd en gold of silverfleet naar info@slalomxl.com

– Maak het bedrag over op 30.10.10.757 t.n.v. Almere Centraal

– Maximaal 60 deelnemers, volgorde op binnenkomst betaling

Vorig jaar liep het snel vol, dus wees er rap bij.

Meer info: www.slalomxl.com


Motion windsurf magazine – Abonnee worden?


 van