21-02-2003 - Kitesurfen, Nieuws

Slided handlepass

Auteur: Access Kiteboard Magazine
          

De handlepass is eigenlijk over komen waaien uit het wakeboarden. De eerste die begon met serious handlepasses in wake/kiteboarder Lou Waiman. Hij doet ze op het water en in de lucht. Maar om het een beetje onder de knie te krijgen is het veiliger om op het water te blijven. Fonz Vervoort laat zien hoe.

Bij je eerste pogingen om deze handlepass uit te voeren zijn een paar zaken belangrijk. Je kan bij deze move geen kiteleash gebruiken dus moet je zorgen voor een locatie met voldoende ruimte en zonder risico dat je anderen in gevaar brengt met een losgeslagen kite. Verder moet je uit je depowerloop uithaken en zeker weten dat je hem weer kan inhaken. Goed afstellen dus. Als laatste is belangrijk dat je lekker los op je board staat. Van tevoren oefenen met van heel- naar toeside en terug sliden of springen geven veel gevoel onder het board.

1. Fonz komt toeside aan en maakt een gijp naar heelside. Hierdoor heeft hij alvast wat rotatie om zijn handlepass in te zetten. Hij is al uitgehaakt en heeft zijn handen direct naast zijn depowerlijn midden op de bar. Door zijn linker/voorste been extra te belasten heeft zijn nose alle grip en glijdt zijn tail om hem heen.

2. Hij draait dus door naar toeside/switch. Vanaf dit punt stuurt Fonz zijn kite flink richting de neutrale zone, anders is de druk te groot om over te pakken.

3. Met twee handen trekt hij zijn bar naar zijn voorste heup. Nu laat hij snel zijn voorste / linkerhand los en draait met zijn pols snel de bar zodat zijn _

 van