28-06-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Slimme veiligheidstags voor bikers – SafeID

Eindelijk een toepassing van een QR-code waar ook een gewone sterveling wat aan heeft. SafeID bedacht een slimmigheid waarmee  wielrenners altijd hun identiteitskaart en medische gegevens bij zich kunnen dragen. Als er wat gebeurt, kan iedereen met een smartphone dankzij de kleine tag die op de fietshelm of frame is bevestigd, meteen de juiste hulp op gang brengen. Het product is speciaal ontwikkeld voor duursporters, die veelal solo hun trainingen afwerken. Een slim digitaal hulpmiddeltje. Vele hardlopers (voor hardlopers heeft SafeID speciale tags voor bevestiging op de loopschoen) en wielrenners maken al gebruik van de SafeID QR-code.

Profiel aanmaken
Alles wat hulpverleners ingeval van nood willen weten, is opgeslagen achter een QR code. Naam, adres, medicijngebruik, specialist of familie die gewaarschuwd moet worden. De QR-code kan eindeloos veel gegevens bevatten en de aanvrager bepaalt zelf welke gegevens worden opgenomen.

Kopers van de tags moeten op de site www.safe-id.nl een profiel aanmaken. Van dit profiel wordt een unieke, persoonlijke  QR-code gemaakt. Na het scannen van deze code verschijnen alle gegevens die voor de hulpverlening relevant zijn direct op het display van de smartphone. De eigenaar  kan op elk moment zijn profiel weer aanpassen. De gegevens worden op een beveiligd deel van de site opgeslagen.

Levensreddend
De levensreddende tags zijn eenvoudig aan te brengen op fietshelm, frame of zadeltasje. De tags worden aangeboden op de site van SafeID en in diverse rijwielspeciaalzaken. De prijs (inclusief verzending) bedraagt € 9,90. Meer informatie vindt u op www.safe-id.nl.

Wielrenblad_nieuws-QR tag

 van