09-06-2015 - Skiën, Nieuws

Slimme wintersporter start in de zomer

Skidôme Ruchpen en Terneuzen,

De meeste skigebieden sluiten hun liften tijdens de zomer, maar in de Benelux weet de doorgewinterde skiër of snowboarder de sneeuw nog steeds te vinden in de indoor hallen. Bijzonder voor landen zonder bergen waar jaarlijks nauwelijks een sneeuwvlokje valt. Maar dat betekent niet dat de behoefte aan sneeuw in Nederland en België niet groot is. In tegendeel. Een beetje fanatieke wintersporter blijft het hele jaar door skiën of snowboarden, ook tijdens de zomer.

Ondanks dat de zomer niet direct doet denken aan skilatten, snowboards, thermokleding en handschoenen, is dit volgens Nicky Broos, algemeen directeur bij Skidôme de ideale periode om te (leren) skiën of snowboarden. ’’De sneeuw op de pistes van de skihal is in perfecte toestand en de rust op de banen is heerlijk als je even wilt knallen of juist als beginner je eerste bochten gaat maken’’. Daarom biedt de skischool van Skidôme tijdens de zomermaanden een speciale zomercursus aan. De zomercursus geeft cursisten de mogelijkheid om onder optimale omstandigheden in alle rust te leren skiën of snowboarden. De cursist wordt een pakket van 9 lessen aangeboden, een twee maanden abonnement om vrij te oefenen en dat alles tegen een scherp zomertarief.

Is het niet erg vroeg, om al te leren skiën in de zomer? ’’Door alvast in de zomer te leren skiën gun je jezelf meer voorbereidingstijd en kun je rustig naar je wintersportvakantie toe werken’’, legt Nicky Broos uit. Bang zijn dat je de kneepjes van het vak verleert, is niet nodig. Net zoals met fietsen verleer je het skiën of snowboarden niet zomaar. ’’Het is wel verstandig om regelmatig te komen oefenen op een indoor baan. Zo bouw je aan je conditie en kracht, voorkom je blessures en beleef je bovendien al een stukje wintersportvreugde dicht bij huis’’, aldus Nicky.

 Er zijn reeds een aantal zomercursussen van start gegaan. Op 29 juni start de volgende reeks. Kijk op de website voor meer info.

 van