11-11-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Slingshot Dwarf Craft 4’6” – Review

De foilboardlijn van Slingshot bestaat uit zes modellen van beginner tot expert, van kort (3’6”) tot lang (5’6”) van race tot freeride. De Slingshot Dwarf Craft is er in drie versies: 3’6”, een (dunnere) 3’6” Micro en een 4’6”. Die laatste is de allrounder uit de lijn, het board dat wij voor jou getest hebben.

Het is een beetje een rare naam, Slingshot Dwarf Craft 4’6”. Verder is er niks raars aan dit lichte (3.7 kilo) epoxy sandwich board die tussen het meer beginnersboard de Alien Air 4’8” en het meer expertboard Dwarf Craft 3’6” zit. Door de 25.2 liter volume is het waterstarten door het board schuin te trekken en iets te zinken wat lastiger maar omdat het board niet al te breed is (18”) gaat ie makkelijk op z’n kant. Eenmaal op het board, dan heb je aan klein vlaag genoeg en ben je snel los van het water door de rechte rockerlijn.

Tal van voetbandposities

Je kan de Slingshot Dwarf Craft 4’6” rijden met drie, twee, één, een halve of geen voetbanden. En je hebt de keuze uit tal van voetbandposities. Grote keuzevrijheid dus. De foil wordt in het board bevestigt met tracks. Speel wat met de positionering van de foil zodat je jou ideale setup kunt vinden. Handig zijn de markeringen die je daarvoor op het board vindt.

Slingshot Dwarf Craft 4’6” - Review

Leerproces duurt iets langer

De geribbelde grip loopt over het hele dek en heeft veel weerstand en voelt comfortabel aan je voeten. Samen met de kicktail is dit erg fijn bij transitions. Het dek is ietwat hol waardoor het board snel reageert op voetsturing, en het onderwaterschip heeft afgeschuinde rails wat samen net de oplopende neus zorgt dat eventuele neusduikjes die je maakt niet te heftig zijn en dat het board weer snel de lucht in is. Het helpt als je met dit board al wat ervaring met foilen hebt of dat je accepteert dat het leerproces iets langer duurt. Je wordt namelijk sneller van het board afgegooid als je het water raakt dan met een puur beginnersboard. Maar heb je dat eenmaal door is de Slingshot Dwarf Craft 4’6” een board die je niet snel meer wegdoet.

Slingshot Dwarf Craft 4’6” - Review

Ook in een vergevorderde fase kun je nog veel plezier beleven aan de Slingshot Dwarf Craft 4’6”. Met wat ervaring worden foutjes bij transities niet snel afgestraft. Als je het water inzakt vangt het board je goed op en ben je er ook zo weer uit. Dat je een iets langere punt hebt dan met een micro-board is dan lekker.

Eigenschappen Slingshot Dwarf Craft 4’6”:

Slingshot Dwarf Craft 4’6” - Review

Maten Slingshot Dwarf Craft 4’6”:

Slingshot Dwarf Craft 4’6” - Review

Lees onze review over de Slingshot Hover Glide FKite V4 hier!


Voor meer informatie over deze kite kun je naar de website van Slingshot gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘Slingshot Dwarf Craft 4’6”‘ komt uit Access #3 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van